Na hlavný obsah

SaS rešpektuje rozhodnutie o predĺžení núdzového stavu, Sulík a Korčok zaň nehlasovali

Strana verí, že ho čoskoro nahradí pandemický zákon.

SaS rešpektuje rozhodnutie o predĺžení núdzového stavu, Sulík a Korčok zaň nehlasovali
Na snímke vpravo minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok (nominant SaS) a podpredseda vlády a minister hospodárstva SR Richard Sulík (SaS). Foto: TASR

SaS rešpektuje rozhodnutie vlády prijať uznesenie o predĺžení núdzového stavu. Šéf strany a vicepremiér Richard Sulík s ministrom zahraničných vecí Ivanom Korčokom (nom. SaS) uznesenie nepodporili, pretože nesúhlasia so zákazom vychádzania, informovala agentúra TASR.

Strana podľa hovorcu Ondreja Šprláka verí prísľubu premiéra Eduarda Hegera (OĽANO), že čoskoro príde k nahradeniu núdzového stavu novelou zákona o hospodárskej mobilizácii a pandemickým zákonom.

„Napriek pozitívnej správe, že sa zruší testovanie v školách, ostal aj naďalej platný zákaz vychádzania. Richard Sulík s Ivanom Korčokom z toho dôvodu hlasovali proti núdzovému stavu. Ukončenie spomínaného testovania detí podporil Branislav Gröhling ktorý hlasoval za prijatie uznesenia,“ uviedla SaS v stanovisku. Práve Gröhling ma na starosti rezort školstva.

Vláda v pondelok (26. 4.) večer rozhodla, že sa núdzový stav predĺži o ďalších 30 dní. Potvrdiť to musí ešte Národná rada SR. Vláda tiež uznesením rozhodla, že zákaz vychádzania sa od štvrtka 29. apríla posunie o hodinu, bude platiť po 21.00 h.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko