Na hlavný obsah

Slovensko dostane od Nemecka 31 pľúcnych ventilátorov

Pomôžu pacientom s covidom.

Slovensko dostane od Nemecka 31 pľúcnych ventilátorov
Na snímke pľúcny ventilátor. Foto: TASR

Ústredná vojenská nemocnica SNP a Úrad hlavného lekára Ozbrojených síl SR v Ružomberku budú mať vďaka daru od Nemecka celkovo 31 nových pľúcnych ventilátorov spolu s príslušenstvom, ktoré poslúžia pacientom s ťažkým priebehom ochorenia COVID-19. Z celkového počtu 31 ventilátorov v hodnote približne 150 000 eur je 25 ventilátorov darom od tamojšieho ministerstva obrany a šesť od rezortu zdravotníctva. Oznámilo to v pondelok (12. 4.) Ministerstvo obrany SR.

„Pľúcne ventilácie sú naozaj nevyhnutným, doslova až životne dôležitým prístrojom pre pacientov s ťažkým priebehom COVID-19. Ide o veľmi vzácny dar, pretože pomôže pri záchrane ľudských životov,“ vyjadril vďaku šéf rezortu Jaroslav Naď (OĽANO). Podľa neho je tento prejav solidarity dôkazom dlhodobo nadštandardnej spolupráce SR s Nemeckom v oblasti v oblasti obrany a bezpečnosti.

„Pľúcne ventilátory sú kľúčové pri liečbe najvážnejších prípadov ochorenia COVID-19. Veľmi nás teší, že sme mohli podporiť ďalšie skvalitnenie zdravotnej starostlivosti, ktorú poskytujú OS SR a ktoré preukazujú veľkú obetavosť v boji proti pandémií COVID-19. Naďalej udržujme naše úzke partnerstvo v rámci EÚ a NATO,” uviedla nemecká veľvyslankyňa na Slovensku Barbara Wolf.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko