Na hlavný obsah

Sľubujú odpoveď. Rusko reaguje na pripravované americké sankcie

Tie by mohli tiež ovplyvniť plánované stretnutie prezidentov.

Sľubujú odpoveď. Rusko reaguje na pripravované americké sankcie
Na archívnej snímke hovorca ruského prezidenta Dmitrij Peskov. Foto: TASR/AP

Kremeľ vo štvrtok (15. 4.) opätovne vyhlásil, že odpovie na akékoľvek nové „nezákonné“ sankcie zo strany Spojených štátov. Varoval, že akékoľvek nové obmedzenia znížia vyhliadky na usporiadanie schôdzky prezidentov Joea Bidena a Vladimira Putina. Uviedla to agentúra Reuters s odvolaním sa na výroky Putinovho hovorcu Dmitrija Peskova.

Bidenova administratíva sa podľa predpovede tlačových agentúr a ďalších médií chystá vo štvrtok oznámiť nové sankcie proti Rusku ako odvetu za kybernetické útoky na americké inštitúcie a za vmiešavanie sa do amerických volieb.

„Všetko bude závisieť od rozhodnutia, ktoré prijme hlava štátu,“ odpovedal Peskov podľa agentúry Interfax na otázku, či rozhodnutie o prípadnom summite závisí od toho, či USA prijmú nové sankcie. „Posudzované pravdepodobné sankcie k takejto schôdzke nijako neprispejú. Či ju prekazia, alebo neprekazia, o tom rozhodnú prezidenti, „ dodal.

Hovorca Peskov doplnil, že Kremeľ pred podrobnejšou reakciou vyčká na to, čo sa naozaj stane. Vyhlásil tiež, že situácia okolo Ukrajiny zostáva napätá a je predčasné hovoriť o zmierňovaní eskalácie, hoci Spojené štáty podľa správ médií zrušili plavbu svojich dvoch vojenských lodí do Čierneho mora.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet