Na hlavný obsah

Smer-SD podá návrh na odvolanie Kolíkovej z postu ministerky spravodlivosti

Fico ju označil za zlodejku.

Smer-SD podá návrh na odvolanie Kolíkovej z postu ministerky spravodlivosti
Na snímke ministerka spravodlivosti Mária Kolíková a predseda Smeru Robert Fico. Foto: TASR, koláž: RTVS

Opozičný Smer-SD podá v piatok (30. 4.) návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu, na ktorej chce vysloviť nedôveru ministerke spravodlivosti Márii Kolíkovej (Za ľudí). Dôvodom sú podľa Smeru podozrenia okolo podnikania ministerky a jej rodinnej firmy. Podľa rokovacieho poriadku parlamentu má šéf parlamentu zvolať schôdzu do siedmich dní od podania návrhu.

Predseda strany Robert Fico hovorí najmä o podozreniach okolo obchodu spoločnosti Elelektronika, v ktorej figurovala šéfka rezortu spravodlivosti. Členom predstavenstva firmy je podľa Fica ministerkin brat. Síce Kolíková z funkcie vo firme odišla pri nástupe do funkcie štátnej tajomníčky, miesto seba tam doplnila Lukáša Opetta, ktorý má byť jej spoločníkom v inej spoločnosti.

„Je úplne preukázané, že rodinná firma ministerky Kolíkovej okráda ľudí v bytových domoch. Toto je neprípustné, nemožné a je to konflikt záujmov. Pani Kolíková a jej firma sú zlodeji a zarábajú na štáte. Túto jej obludnosť a drzosť tolerovať nemienime. Pôjdeme pani ministerke po krku, keďže nič iné si nezaslúži,” ozrejmil Fico.

V tejto súvislosti namieta najmä zmluvy firmy Elektronika s RTVS či s Divadlom Nová scéna. Ide podľa neho o konflikt záujmov. Trvá na tom, že Kolíková nemá čo robiť vo vedení rezortu, spochybňuje jej profesionalitu aj morálnosť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko