Na hlavný obsah

Spišská Nová Ves si vybojovala právo postupu do extraligy

Triumfovala v nájazdovej dráme.

Spišská Nová Ves si vybojovala právo postupu do extraligy
Na snímke radosť hokejistov Spišskej Novej Vsi po postupe do Tipos extraligy v Žiline. Foto: TASR

Hokejisti HK Spišská Nová Ves postúpili do Tipos extraligy. V piatkovom (16. 4.) piatom finálovom zápase Slovenskej hokejovej ligy (SHL) vyhrali na ľade Žiliny 3:2 po samostatných nájazdoch a v sérii na štyri víťazné duely triumfovali 4:1.

Rozhodujúci samostatný nájazd premenil až v dvanástej sérii Róbert Džugan a zabezpečil svojmu tímu prvenstvo v tomto ročníku SHL. Pre Spišskú Novú Ves ide o návrat do najvyššej súťaže po dvanástich rokoch, zatiaľ naposledy v nej hrala v sezóne 2009/2010.

Zo zápasu SHL Žilina – Spišská Nová Ves.Foto: TASR
Foto: TASR

Spišiaci neboli favorit finálovej série so Žilinou. Práve Vlci vyhlásili pred sezónou útok na postup, výrazne posilnili káder a napokon s priepastným 24-bodovým náskokom vyhrali základnú časť. Spišiaci v nej obsadili 3. miesto, za Žilinou (98 bodov) zaostali o 25 bodov (73). Hráči Spišskej Novej Vsi však ideálne načasovali formu a postupne v play off zdolali Levice, Martin a aj Žilinu. Na potrebných 12 víťazstiev potrebovali odohrať iba 15 zápasov, pričom v piatich z nich si udržali čisté konto.

Tím Spišskej Novej Vsi doteraz odohral celkovo osem sezón v najvyššej slovenskej súťaži. Ani v jednej však nedosiahol prenikavejší úspech a najlepšími výsledkami sú pre klub dve účasti vo štvrťfinále v rokoch 1998 a 1999. Z hľadiska percenta získaných bodov sa im najviac darilo v sezóne 2009/2010 (1,02 %), no v nej vybojovali iba 15 víťazstiev a spoločne s Liptovským Mikulášom vypadli do 1. ligy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport