Na hlavný obsah

Štátny tajomník ministerstva školstva sa zastal slovenských vedcov

Výskum slovenských vedcov je kvalitný, tvrdí Paulis.

Štátny tajomník ministerstva školstva sa zastal slovenských vedcov
Snímka z testovania a inštalovania špeciálneho prístroja na testovanie vzoriek pre Biomedicínske centrum SAV. Foto: TASR

Slovenskí vedci sú mimoriadne kvalitní, o čom svedčia aj ich medzinárodné uznania, publikácie a rôzne certifikácie. V piatok (9. 4.) to uviedol štátny tajomník rezortu školstva Ľudovít Paulis. Reagoval tak na piatkové vyjadrenia na adresu vedcov v súvislosti s ich posudzovaním vakcíny Sputnik V.

Štátny tajomník stojí za SAV a slovenskými vedcami. “Som na ich prácu a prácu Slovenskej akadémie vied hrdý a dôverujem im a ich analýzam,” uviedol Paulis. Ako dodal, výskum slovenských vedcov je rovnako kvalitný naprieč všetkými odbormi – počnúc digitálnymi technológiami, cez automotive až po mikrobiológiu a medicínu.

Odborníkov sa zastala aj predsedníčka Výboru Národnej rady (NR) SR pre zdravotníctvo Jana Bittó Cigániková (SaS). „Považujem za nešťastné a nespravodlivé, ak odborníkov nútime do politických rozhodnutí, ponižujeme alebo hádžeme cez palubu,“ vyhlásila v súvislosti s dianím okolo vakcíny Sputnik V.

Minister financií Igor Matovič (OĽANO), ktorý vo štvrtok (8. 4.) rokoval v Moskve, v piatok povedal, že Rusi sa cítia byť mimoriadne poškodení tým, že Štátny ústav pre kontrolu liečiv zveril posúdenie vakcíny Sputnik V neregistrovanému laboratóriu, ktorého výsledky narušili reputáciu vakcíny po celom svete. Biomedicínske centrum SAV toto tvrdenie zásadne odmieta.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko