Na hlavný obsah

Studenič strelil prvý gól v NHL, na víťazstvo Devils však nestačil

Z výhry sa v drese Vegas tešil Jurčo.

Studenič strelil prvý gól v NHL, na víťazstvo Devils však nestačil
Na snímke slovenský hokejový útočník Marián Studenič. Foto: TASR/AP

Slovenský hokejový útočník Marián Studenič zaznamenal premiérový gól v zámorskej NHL. Dvadsaťdvaročný krídelník znížil v 42. minúte zápasu svojho New Jersey s New Yorkom Rangers na 2:3, no Devils nakoniec prehrali 3:5.

Studenič skóroval vo svojom štvrtom zápase v profilige a zároveň to bol aj jeho prvý bod v súťaži. Okrem neho si do štatistík pripísal aj jednu „plusku“, štyri trestné minúty a tri strely na bránku. Na ľade strávil dokopy 12:18 minúty. New Jersey prehralo šiesty duel v sérii a desiaty z posledných jedenástich.

Z víťazstva sa tešil Tomáš Jurčo, ktorého Vegas vyhralo na ľade Anaheimu 5:2 a pripísalo si už šiesty triumf po sebe. Dvadsaťosemročný krídelník odohral vo štvrtom útoku 7:58 minúty a zaznamenal jeden plusový bod, strelu na bránku, jeden bodyček a dve zblokované strely.

Hráči Bostonu zvíťazili v domácom stretnutí nad Washingtonom 6:3. Proti svojmu bývalému klubu nenastúpil Zdeno Chára, obranca Capitals nehral pre bolesti pravého členka po tom, ako zblokoval dve strely v predchádzajúcom zápase. Štyridsaťštyriročného Slováka, ktorý vynechal prvý duel v tejto sezóne, nahradil v zostave Trevor van Riemdsyk. V bránke ani na striedačke Bruins nebol slovenský brankár Jaroslav Halák, ten by sa mal v pondelok 19. aprála vrátiť do tréningového procesu po dvoch týždňoch na COVID-19 protokole. Pozitívny test na koronavírus mal 5. apríla.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport