Na hlavný obsah

Súd s Ruskom v kauze Volzovej zrušili, dôvodom je pandémia

Naposledy sa o prípade pojednávalo v novembri.

Súd s Ruskom v kauze Volzovej zrušili, dôvodom je pandémia
Na snímke Pavol R. počas vynesenia rozsudku na pojednávaní na Najvyššom súde SR, ktorý rozhoduje v kauze televíznych zmeniek v Bratislave 12. januára 2021. Foto: TASR

Termín procesu s bývalým riaditeľom TV Markíza Pavlom Ruskom a spol v prípade prípravy vraždy Sylvie Klaus-Volzovej bol opäť pre pandémiu zrušený. Rozhodol o tom predseda senátu Okresného súdu (OS) Bratislava II. Súd sa mal tomuto prípadu venovať 15. apríla.

Pôvodne sa malo v kauze pojednávať tak ako aj doteraz v Ústave na výkon väzby a Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Bratislave. Z rovnakého dôvodu už bolo zrušené aj pojednávanie vo februári. Rusko je v prípade obvinený z prípravy vraždy svojej vtedajšej spoločníčky v televízii Markíza.

Vo veci sa naposledy konalo koncom novembra 2020, keď vypovedala bývalá riaditeľka kancelárie expredsedu vlády SR Vladimíra Mečiara Anna Nagyová a ďalší svedkovia.

V kauze figuruje ako hlavný obžalovaný Rusko, bos skupiny sýkorovcov Róbert Lališ alias Kýbel, na doživotie odsúdený Mikuláš Černák a jeho spoločník Miloš Kaštan.

Vraždu si mal objednať podľa obžaloby Pavol Rusko u Černáka, ktorý mal do nej zaangažovať bratislavskú skupinu sýkorovcov. Prvé pojednávanie sa vo veci začalo koncom mája 2019. Kýbel i Rusko účasť na príprave vraždy popreli. Černák a Kaštan sa k činu priznali.

Bývalého ministra hospodárstva Ruska a podnikateľa Mariana Kočnera odsúdil 12. januára 2021 Najvyšší súd (NS) SR na 19-ročné tresty odňatia slobody v kauze televíznych zmeniek. Trest si Pavol R. odpykáva v ústave s maximálnym stupňom stráženia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko