Na hlavný obsah

Tatar dvakrát asistoval pri výhre Montrealu, Jaroš sa do zostavy nezmestil

Vegas si ako prvý tím zaistil postup do play off.

Tatar dvakrát asistoval pri výhre Montrealu, Jaroš sa do zostavy nezmestil
Na snímke slovenský hokejový útočník Montrealu Tomáš Tatar. Foto: TASR/AP

Slovenský hokejista Tomáš Tatar pomohol v noci na štvrtok 22. apríla v NHL dvomi gólovými prihrávkami k víťazstvu Montrealu na ľade Edmontonu 4:3. Vegas zdolal San Jose 5:2 a stal sa prvým tímom, ktorý si zaistil postup do play off. Golden Knights vyhrali ôsmy zápas za sebou, čím vyrovnali klubový rekord. Slovenský obranca Christián Jaroš sa nezmestil do zostavy Sharks.

Tatar prihral na oba góly Josha Andersona. V tejto sezóne má na konte už 29 bodov (10+19) v 43 zápasoch. Canadiens si vďaka triumfu poistili štvrté postupové miesto v Severnej divízii, pred piatym Calgary majú osembodový náskok, pričom majú zápas k dobru.

V ďalšom dueli domáce Chicago zdolalo Nashville 5:4 po predĺžení, hoci ešte v 51. minúte prehrávalo 1:4. Minnesota uspela na ľade Arizony 4:1, jej tretí gól strelil Kirill Kaprizov. Pre ruského krídelníka to bol už 19. presný zásah v sezóne, čím prekonal nováčikovský klubový rekord Slováka Mariána Gáboríka. Ten vo svojej premiérovej profiligovej sezóne 2000/2001 nastrieľal v drese Wild 18 gólov. Kaprizov už predtým zlomil Gáboríkov nováčikovský tímový rekord v počte bodov, vo svojom prvom ročníku v NHL ich nazbieral 38 (19+19) v 45 stretnutiach, bývalý slovenský kanonier získal ako nováčik 36 bodov (18+18) v 71 zápasoch.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport