Na hlavný obsah

Tatarov Montreal prehral v Toronte, Washington zaradil Pánika na waiver listinu

Slovenský útočník môže zmeniť klub.

Tatarov Montreal prehral v Toronte, Washington zaradil Pánika na waiver listinu
Slovenský hokejový reprezentant v drese Washingtonu Capitals Richard Pánik. Foto: TASR/AP

Hokejisti Montrealu prehrali v noci na štvrtok (8. 4.) v zámorskej NHL na ľade Toronta 2:3. Slovenský útočník Tomáš Tatar v drese Canadiens nebodoval, odohral 17:59 min, dvakrát vystrelil na bránku a pripísal si jednu mínusku.

Maple Leafs natiahli sériu víťazstiev na päť stretnutí, naplno bodovali v ôsmom z uplynulých deviatich duelov. Hrdinom zápasu bol domáci brankár Jack Campbell, ktorý predviedol 32 úspešných zákrokov a vyhral už svoj desiaty zápas v sérii, čím vytvoril nový klubový rekord.

Prekonal doterajšie zápisy Felixa Potvina, Jacquesa Plantea a Johna Rossa Roacha, ktorí v minulosti doviedli Toronto k deviatim víťazstvám v rade. Campbell takisto vyrovnal ligový rekord Careyho Pricea v počte triumfov v sérii od štartu ročníka. Ten začal sezónu 2016/2017 desiatimi výhrami za sebou.

Edmonton uspel na ľade Ottawy 4:2, keď sa mohol opäť spoľahnúť na svoje dve ofenzívne opory. Leon Draisaitl strelil hetrik a pridal k nemu asistenciu pri víťaznom góle Connora McDavida, ktorý mal bilanciu 1+3. Minnesota rozdrvila Colorado 8:3, v drese Wild zaznamenal Kevin Fiala tri góly a asistenciu, Kirill Kaprizov sa na výhre podieľal tromi bodmi (2+1).

Washington zaradil Pánika na waiver listinu

Washington Capitals zaradil slovenského útočníka Richarda Pánika na waiver listinu, z ktorej si ho môže v priebehu 24 hodín zobrať iný tím zámorskej NHL.

Informoval o tom Washington Post, podľa ktorého si chcú Caps takýmto spôsobom uvoľniť miesto pod platovým stropom pred uzávierkou prestupov. Tá je v pondelok 12. apríla. Ak si Pánika nevyberie iný tím, Washington ho môže zaradiť do takzvaného taxi tímu alebo poslať na farmu v AHL.

Tridsaťročný krídelník odohral v prebiehajúcej sezóne za Washington 36 zápasov a nazbieral deväť bodov (3+6). Z uplynulých piatich duelov až v troch nehral ako zdravý náhradník. Do tímu Capitals prišiel v júni 2019 a klub s ním podpísal štvorročný kontrakt v hodnote 2,75 milióna dolárov na rok. V prvej sezóne odohral 59 zápasov základnej časti a nazbieral 22 bodov (9+13), v ôsmich stretnutiach play off pridal jeden gól.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport