Na hlavný obsah

Tipos extraliga: Michalovce zvládli aj druhé semifinále a vedú 2:0 v sérii

Uspeli v nájazdoch.

Tipos extraliga: Michalovce zvládli aj druhé semifinále a vedú 2:0 v sérii
Zo zápasu Michalovce - Poprad. Foto: TASR

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili v piatkovom (16. 4.) druhom semifinálovom dueli Kaufland play-off Tipos extraligy nad HK Poprad 3:2 po predĺžení a samostatných nájazdoch. Rozhodujúci premenil v deviatej sérii Pavol Regenda. Michalovčania sa v sérii hranej na štyri víťazné zápasy ujali vedenia 2:0. Tretí duel je na programe v pondelok 19. apríla v Poprade.

Lepší vstup do zápasu mali domáci. Tí síce v 3. minúte nevyužili presilovku, no po nej v prečíslení Lalancette uvoľnil za obranou Popradu Takáča, ktorý prekonal Vošvrdu – 1:0. Náskok Michaloviec vydržal iba do prvej presilovky Popradu, ktorá prišla v 8. minúte. V nej Livingston vyťažil zo Skokanovej reakcie na odrazený puk a upravil na 1:1.

Domáci získali tesný náskok späť v 27. minúte. Ťavodovu strelu tečoval Galamboš a Vošvrda kapituloval – 2:1. Popradčania sa snažili o vyrovnanie, sľubné šance mali Skokan aj Svitana, ale brankár Škorvánek podržal svoj tím. Domáci sa do šancí dostali v dvoch presilovkách, ale šance Lehtonena, Lalancetteho ani Bartánusa sa gólom neskončili. Popradčania odpovedali šancou Mashintera.

V úvode tretej časti dominovali pozorné defenzívy a skóre nezmenilo ani niekoľko vylúčení. So sľubnej šance sa v 58. minúte dostal Regenda, no Vošvrdu neprekonal a krátko na to „zahrmelo“ na opačnej strane. Domáci umnou hrou dlho bránili tesný náskok, no prišli oň 36 sekúnd pred koncom tretej tretiny. Preisinger v útočnom pásme prenechal puk Dalhuisenovi a ten prestrelil Škorváneka – 2:2.

V predĺžení nerozhodli napriek sľubným príležitostiam Skokan, Takáč ani Dalhuisen. V samostatných nájazdoch sa presadili Lalancette, Seigo, Bartánus, Haščák, Korhonen, Svitana a víťazstvo domácich napokon zariadil Regenda.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport