Na hlavný obsah

Tipos extraliga: Obrat v poslednej tretine priniesol Michalovciam triumf

Vo východniarskom derby sa Dukla ujala vedenia v sérii.

Tipos extraliga: Obrat v poslednej tretine priniesol Michalovciam triumf
Na snímke sa hráči HK Dukla Ingema Michalovce tešia po vstrelení tretieho gólu v prvom zápase hokejového semifinále. Foto: TASR

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili vo štvrtkovom (15. 4.) prvom semifinálovom zápase Kaufland play-off Tipos extraligy nad HK Poprad 3:1. V sérii hranej na štyri víťazstvá sa ujali vedenia 1:0. Druhý zápas je na programe v piatok (16. 4.) od 18.00 h opäť v Michalovciach.

Prvá tretina priniesla vyrovnaný hokej, tímy si v nej dávali pozor na defenzívu. Skóre mohol otvoriť Livingston v 5. minúte, ale Škorvánek zmaril jeho šancu. Gól nepriniesla ani príležitosť domáceho Mašlonku, ktorý trafil ľavú žŕdku popradskej bránky.

Rušno bolo v úvode druhej časti. Hostia si počas presilovky nepostrážili Suju, ktorý však v úniku neprekonal Vošvrdu. Popradčania síce presilovku nevyužili, no krátko po nej Handlovský tečoval puk za Škorváneka – 0:1. V 29. minúte michalovský brankár podržal svoj tím pri šanci Haščáka. Najväčšiu šancu domácich v druhej tretine mal Regenda, no ani on neprekonal Vošvrdu.

V tretej časti mali herne a napokon aj gólovo navrch domáci. Lalancette a Erkinjuntti v sľubných šanciach však Vošvrdu neprekonali. Domácich držal v hre o víťazstvo aj brankár Škorvánek, ktorý zmaril niekoľko šancí hostí z protiútokov. V 55. minúte Takáč vyťažil zo zakrytého výhľadu popradského brankára a vyrovnal na 1:1. Už o necelú minútu domáci viedli, keď Erkinjuntti stihol v prečíslení poslať puk do Vošvrdovej bránky ešte predtým, než ju brankár posunul – 2:1. Krátko na to mal sľubnú šancu na vyrovnanie Haščák, no Škorvánek mu zmaril radosť. V 58. minúte sa hostia dopustili viacerých chýb v obrannom pásme a do rozhodenej obrany zakončil Šoltés – 3:1. Poprad skúsil hru so šiestimi hráčmi, no vyrovnať sa nepodarilo ani Livingstonovi. Záver ešte spestrila pästná výmena Ťavodu s Preisingerom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport