Na hlavný obsah

V Myjave po Veľkej noci otvoria školy aj škôlky

Urobia tak po dohode s riaditeľmi.

Mesto Myjava po dohode s riaditeľmi škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta na základe vyhlášky Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trenčíne pristúpilo k otvoreniu prvého stupňa základných škôl, základnej umeleckej školy a materských škôl. Informoval o tom hovorca mesta Marek Hrin.

„Od utorka 6. apríla bude obnovený výchovno-vzdelávací proces vo všetkých materských školách (MŠ) na území mesta a od stredy 7. apríla pre žiakov prvého stupňa základných škôl (ZŠ) a základnej umeleckej školy. Všetky zariadenia budú prevádzkované v súlade s rozhodnutím ministra školstva,“ informoval Hrin.

Ako doplnil, výnimku tvorí ZŠ na Štúrovej ulici, ktorá obnoví výučbu až od štvrtka 8. apríla.

Nie pre všetky deti

„V stredu bude škola bez elektrickej energie a nebude možné zabezpečiť stravovanie žiakov a vykurovanie priestorov školy,“ uviedol hovorca.

Materské školy budú otvorené pre deti rodičov, ktorí nemôžu svoju prácu vykonávať z domu. Prvý stupeň základných škôl bude otvorený aj pre žiakov zákonných zástupcov, ktorým podmienky neumožňujú prístup k dištančnému vzdelávaniu.

Test ostáva podmienkou

Základná umelecká škola bude otvorená pre žiakov vo veku prvého stupňa individuálnej výučby okrem spevu a dychových nástrojov. Pri ostatných vekových kategóriách bude výchovno-vzdelávací proces zabezpečený dištančne.

Pre zákonných zástupcov zostáva podmienkou nástupu detí a žiakov do škôl a školských zariadení preukázanie sa negatívnym výsledkom testu na ochorenie COVID-19 nie starším ako sedem dní, dokladom o prekonaní ochorenia nie starším ako 90 dní alebo potvrdením, že osoba bola zaočkovaná aj druhou dávkou vakcíny a od tohto očkovania uplynulo už viac ako 14 dní.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny