Na hlavný obsah

V NHL historický debakel Minnesoty, Jaroš s prvou výhrou v novom tíme

Vyhral aj Chárov Washington.

V NHL historický debakel Minnesoty, Jaroš s prvou výhrou v novom tíme
Brankár Minnesoty Wild. Foto: TASR/AP

Hokejisti Washingtonu so slovenským obrancom Zdenom Chárom zvíťazili v noci na sobotu (10. 4.) v zámorskej NHL na ľade Buffala 4:3 a vrátili sa na čelo Východnej divízie.

Gólom a asistenciou sa na výhre podieľal obranca Justin Schultz, Brenden Dillon mal bilanciu 1+1. Jeden gól strelil Alexander Ovečkin,  pre kapitána Capitals to bol 727. gól v profiligovej kariére a už iba štyri presné zásahy mu chýbajú, aby sa v historickej tabuľke kanonierov vyrovnal piatemu Marcelovi Dionneovi. „Caps“ si napravili chuť po štvrtkovej prehre 2:4 s Bostonom.

Chára odohral za hostí 17:50 min a pripísal si jeden strelecký pokus. Jeho krajan Richard Pánik ako člen taxi tímu do hry nezasiahol. V drese Sabres odohral švédsky útočník Victor Olofsson svoj jubilejný 100. zápas v NHL.

San Jose si poradilo s Los Angeles 4:2 a už iba tri body ho delia od štvrtej postupovej priečky v Západnej divízii, ktorú momentálne drží Arizona. Sharks potvrdili dobrú formu, vyhrali piaty zo šiestich zápasov. Brent Burns sa pod víťazstvo podpísal tromi asistenciami, brankár Martin Jones podržal mužstvo 32 úspešnými zákrokmi. Slovenský obranca Christián Jaroš sa tešil z prvého víťazstva v drese San Jose, za Sharks odohral 12:44 min, v prvej tretine si odsedel dve trestné minúty za držanie.

V ďalšom zápase hráči St. Louis deklasovali doma Minnesotu 9:1. Blues viedli už po prvej tretine 4:1 a ich gólostroj sa nezastavil ani v ďalšom priebehu. V domácom drese zažiaril Ryan O’Reilly hetrikom, svojím druhým v NHL, pridal k nemu aj jednu asistenciu. Justin Faulk a Sammy Blais prispeli k vysokému víťazstvu zhodne gólom a dvomi asistenciami.

Minnesota utrpela najvyššiu prehru v histórii, nikdy predtým neinkasovala v jednom stretnutí deväť gólov. Všetkých deväť dostal fínsky brankár Kaapo Kähkönen. „Určite to nebol príjemný zážitok. Cítim sa, akoby som potopil mužstvo. Bol to hanebný výkon. Zažili sme ťažkú noc,“ sypal si popol na hlavu Kähkönen.

Colorado uspelo na ľade Anaheimu 2:0. Brankár hostí Jonas Johansson pri svojom 14. profiligovom štarte zneškodnil všetkých 28 striel súpera a prvýkrát v NHL si udržal čisté konto. O góly Avalanche sa postarali Valerij Nučuškin a Mikko Rantanen. Colorado vďaka šiestej výhre zo siedmich duelov preskočilo Carolinu na čele ligového poradia.

Sidney Crosby zaznamenal gól a dve asistencie a svojím 150. trojbodovým výkonom v kariére doviedol Pittsburgh k výhre 6:4 nad New Jersey. V newyorskom derby sa radovali hráči Rangers, ktorí triumfovali na ľade Islanders 4:1.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport