Na hlavný obsah

V Prievidzi pre požiar evakuovali bytový dom, oheň zrejme zasiahol stúpačku

Príčinu požiaru vyšetrujú.

V Prievidzi pre požiar evakuovali bytový dom, oheň zrejme zasiahol stúpačku
Na ilustračnej snímke príslušníci Hasičského záchranného zboru SR. Foto: TASR

Požiar v bytovom dome na Lúčnej ulici v Prievidzi 10. apríla dopoludnia si vyžiadal evakuáciu tamojších obyvateľov. Pri udalosti zasahovali ôsmi príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) z Prievidze s troma kusmi techniky, informoval o tom v pondelok TASR hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík.

Dymenie z elektrorozvodnej skrine v desaťposchodovom bytovom dome nahlásili hasičom krátko po 9.30 h. Vrchné podlažia bytového domu boli po ich príchode na miesto zadymené, obyvatelia z prvých deviatich poschodí sa po výzve susedov postupne evakuovali mimo domu a obyvatelia z najvyššieho poschodia sa nachádzali na balkónoch.

„Prievidzskí hasiči zasahujúci v dýchacích prístrojoch, vyzbrojení termovíznou kamerou a hasiacimi prístrojmi, vyšli na najvyššie podlažie, ktoré bolo zasiahnuté požiarom a sprevádzané silným zadymením. To sa postupne šírilo aj na deviate poschodie,“ opísal Petrík.

Požiar podľa neho zasiahol stúpačku rozvodu elektrickej energie, ktorú po odpojení prívodu energií hasiči uhasili vytvoreným hasiacim prúdom. „Následne s cieľom odvetrania postihnutých priestorov otvorili strešný poklop a nasadili pretlakovú ventiláciu. Po odvetraní priestorov požiarisko a priľahlé priestory skontrolovali termovíznou kamerou a následne, keď už nehrozilo žiadne nebezpečenstvo, umožnili vstup obyvateľov do bytového domu,“ doplnil.

Pri udalosti sa nikto nezranil. Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania, uzavrel hovorca.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny