Na hlavný obsah

Váš termín očkovania sa môže zmeniť, upozorňuje ministerstvo zdravotníctva

NCZI opraví svoju technickú chybu.

Váš termín očkovania sa môže zmeniť, upozorňuje ministerstvo zdravotníctva
Na snímke zdravotník pripravuje vakcínu počas očkovania proti ochoreniu COVID-19 v Univerzitnej nemocnici Bratislava. Foto: TASR

Ľudia registrovaní na očkovanie, ktorí už dostali termín, môžu v týchto dňoch od Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) dostať informáciu o novom čase svojho očkovania. Upozornilo na to v pondelok (19. 4.) ministerstvo zdravotníctva.

Zmena nastane z dôvodu odstránenia technickej chyby, pre ktorú NCZI pridelilo termíny vyhradené pre druhú dávku očkovania záujemcom v čakárni, ktorí sa prihlásili na prvú dávku vakcíny.

Záujemcov o prvú dávku preplánovali počas víkendu (17. – 18. 4.) a pridelili im najbližšie voľné termíny v nimi zvolených alebo najbližších očkovacích centrách. „Každý záujemca, ktorému bol pridelený nový termín, bude o tom informovaný prostredníctvom SMS správy a emailu,“ dodalo ministerstvo.

Táto chyba sa týkala očkovacích centier v ôsmich nemocniciach a siedmich poliklinikách a podľa rezortu je už odstránená. „Všetci „prvoočkovanci“ už boli preplánovaní na nový termín a platí termín, ktorý im bol pridelený ako posledný,“ uzavrel rezort zdravotníctva.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko