Na hlavný obsah

Vláda schválila svoje programové vyhlásenie, do parlamentu ho posunie v piatok

NR SR musí vysloviť dôveru.

Vláda schválila svoje programové vyhlásenie, do parlamentu ho posunie v piatok
Na snímke rokovanie vlády SR. Foto: TASR

Vláda v stredu (28. 4.) schválila svoj program, ktorý predložil kabinetu jej predseda Eduard Heger (OĽANO). Programové vyhlásenie vlády (PVV) predloží na rokovanie Národnej rady (NR) SR v piatok (30. 4.) a požiada parlament o dôveru.

„V rámci PVV možno očakávať, že tie veci, ktoré splnila vláda v predchádzajúcom období, sa tam nevyskytujú. Tie veci, ktoré neboli naplnené, sú jeho súčasťou,“ priblížila po rokovaní vlády ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí).

Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) ešte skôr v stredu v Rádiu Expres povedal, že do vyhlásenia sa nič nepridá. V piatok sa bude o ňom rokovať od 9.00 h a ak poslanci neukončia rokovanie do 19.00 h, pokračovať budú v pondelok (3. 5.) od 9.00 h. Šéf NR SR očakáva „búrlivú diskusiu zo strany opozície“.

PVV by onlineeditori on Scribd

„Spoločne sme si prešli, čo sa za rok urobilo. Nebolo toho málo. Som rada, že v preambule, ktorá je akousi víziou pre Slovensko na nasledujúce tri roky, máme veľký dôraz na podporu inovácií a investícií do pracovných miest,“ uviedla k vyhláseniu ministerka investícií Veronika Remišová (Za ľudí).

Členovia vlády v PVV uvádzajú, že v riadení verejných výdavkov budú dôsledne presadzovať princípy hodnoty za peniaze, aby sa z vybratých daní a odvodov dosiahol maximálny úžitok pre občanov. Chcú zvýšiť kvalitu vzdelávania a poskytovania zdravotnej starostlivosti a nastaviť dotačné pravidlá v poľnohospodárstve tak, aby sa zvýšil podiel domácich potravín na trhu.

„Nepoľavíme v posilňovaní sociálnych istôt občanov, sme odhodlaní uskutočňovať účinné kroky pri odstraňovaní chudoby a segregácie sociálne vylúčených spoločenstiev,” píše sa v materiáli.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko