Na hlavný obsah

Vládny program má podporu poslancov SaS, okrem Cigánikovej. Sulík: Je to v poriadku

Verí, že vláda bude pokračovať bez konfliktov a chýb.

Vládny program má podporu poslancov SaS, okrem Cigánikovej. Sulík: Je to v poriadku
Minister hospodárstva SR Richard Sulík. Foto: SITA

Poslanecký klub SaS s výnimkou Jany Bittó Cigánikovej bude hlasovať za programové vyhlásenie vlády (PVV). Na piatkovej (30. 4.) tlačovej konferencii to potvrdil predseda strany Richard Sulík. Cigániková PVV nepodporí pre zmienku o jednej štátnej zdravotnej poisťovni.

Nový kabinet sa v piatok uchádza o vyslovenie dôvery poslancov Národnej rady SR (NR SR). Sulík priznal, že programové vyhlásenie vlády Eduarda Hegera (OĽANO) bude „de facto to isté“, ako predchádzajúce programové vyhlásenie vlády Igora Matoviča (OĽANO). „Predošlé programové vyhlásenie bolo dobré, ešte sme ho nenaplnili a chceme pokračovať ďalej,“ uviedol Sulík.

Verí, že vláda bude pokračovať bez konfliktov a chýb. SaS bude podľa neho „konštruktívny partner.“ „Neznamená to, že budeme jednoduchý partner, že budeme s hocičím súhlasiť,“ zdôraznil. V tom, že jedna poslankyňa z klubu SaS program vlády nepodporí, problém nevidí. „Nehlasovala ani za prvé PVV, mala na to svoje jasné dôvody. Myslím si, že je to úplne v poriadku, je to vydiskutované s premiérom,“ uviedol na adresu Cigánikovej.

Predsedníčka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová priblížila, že k PVV a jeho príprave zasadal klub, na ktorý pozvali aj premiéra Eduarda Hegera, „ktorý veľmi ochotne prišiel a jednotne sme mu na ňom vyjadrili podporu“.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko