Na hlavný obsah

Výrobca Sputnika V nenamieta zverejnenie zmluvy uzavretej so Slovenskom

Zverejnená by mala byť aj zmluva s Pfizer/BioNTech, dodal.

Ruská strana nebude namietať zverejnenie zmluvy na nákup vakcíny Sputnik V uzavretej so Slovenskom. Jej výrobca to v sobotu (24. 4.) uviedol na twitteri a dodal, že zverejnená by mala byť aj zmluva s firmami Pfizer/BioNTech. „Zmluva spoločnosti Pfizer by mala byť jasne zverejnená a porovnaná. Na základe údajov z reálneho sveta Maďarsko oznámilo, že Sputnik V má lepšie výsledky ako Pfizer.“

Minister financií a líder hnutia OĽANO Igor Matovič na správu zareagoval príspevkom na sociálnej sieti. „Verím, že rovnako aj výrobcovia iných vakcín udelia Slovensku súhlas zverejniť ich zmluvy, lebo tak by to bolo úplne fér. Tým dupľom, že podľa zverejnených informácií sú kontrakty na iné vakcíny pre krajiny výrazne nevýhodnejšie,“ napísal expremiér.

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nom. OĽANO) v piatok (23. 4.) povedal, že zmluvu zverejnia aj bez súhlasu ruskej strany. „Zmluvu zverejníme, ďalšie informácie budú známe po stanovisku ruskej strany,“ povedal Lengvarský.

O potrebe zverejnenia zmluvy hovorila prezidentka Zuzana Čaputová, ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) aj opozícia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko