Na hlavný obsah

Washington uspel po predĺžení, Slováci nebodovali

Colorado bodovalo trinástykrát po sebe.

Washington uspel po predĺžení, Slováci nebodovali
Radosť hráčov Washingtonu Capitals, vpravo slovenský hokejista Richard Pánik. Foto: SITA/AP

Hokejisti Washingtonu zvíťazili v piatkovom (2. 4.) zápase NHL na ľade New Jersey 2:1 po predĺžení. Ruský obranca Dmitrij Orlov skóroval 21 sekúnd pred koncom predĺženia a rozhodol, že Capitals uspeli aj v siedmom tohtosezónnom vzájomnom súboji s Devils. Za hostí nastúpili dvaja Slováci, útočník Richard Pánik ani obranca Zdeno Chára nebodovali.

Klub z hlavného mesta USA nechal zabudnúť na predchádzajúci duel, v ktorom dostal od New Yorku Islanders osem gólov. New Jersey pripustil v prvých dvoch tretinách iba k trinástim strelám. V tabuľke sa opäť vrátil na čelo Východnej divízie, má dva body náskok pred Islanders a Pittsburghom.

Colorado ako líder Západnej divízie uspelo v riadnom hracom čase v treťom stretnutí za sebou a bodovalo trinástykrát v sérii. Dvoma gólmi sa o to pričinil Nathan MacKinnon, pri oboch zásahoch mu asistoval Gabriel Landeskog. Švédsky brankár Jonas Johansson si v drese Avalanche pripísal premiérový triumf po príchode z Buffala, mal 25 zákrokov.

V súboji tímov z kanadskej provincie Alberta uspeli hráči Edmontonu, ktorí zdolali Calgary 3:2. O víťazný gól sa v 48. minúte postaral Connor McDavid v presilovke. Bol to jeho 22. zásah v sezóne.

Líder Severnej divízie z Toronta triumfoval 2:1 po samostatných nájazdoch na ľade Winnipegu. Ako jediný v nájazdoch trafil Jason Spezza.

San Jose si poradilo s Los Angeles 3:0. Sharks viedol český útočník Tomáš Hertl, ktorý dosiahol gól a asistenciu. Brankár Martin Jones si proti svojmu bývalému tímu pripísal 30 zákrokov a 25. shutout v kariére.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport