Na hlavný obsah

Zaočkovali ho Sputnikom V. Prezident Argentíny mal pozitívny test na covid

Dostal obe dávky, teraz je v karanténe.

Zaočkovali ho Sputnikom V. Prezident Argentíny mal pozitívny test na covid
Argentínsky prezident Alberto Fernández dostáva prvú dávku ruskej vakcíny Sputnik V. Foto: TASR/AP

Argentínsky prezident Alberto Fernández mal pozitívny test na koronavírus. V sobotu (3. 4.) o tom informovala agentúra Reuters. Miestne médiá dodali, že Fernández dostal 21. januára prvú dávku vakcíny Sputnik V a 11. februára bol preočkovaný jej druhou dávkou.

Agentúra DPA dodala, že ruský Gamalejov výskumný inštitút pre epidemiológiu a mikrobiológiu, kde vyvinuli vakcínu Sputnik V, zaželal Fernándezovi rýchle zotavenie.

Inštitút vo svojom vyhlásení na sociálnej sieti pripomenul, že ak aj po očkovaní dôjde k nakazeniu covidom, vakcína zaisťuje rýchle zotavenie bez závažných príznakov. Sputnik V má výrobcom deklarovanú účinnosť 91,6 %.

Fernández, ktorý v piatok (2. 4.) oslávil svoje 62. narodeniny, na twitteri napísal, že sa fyzicky cíti dobre a má aj dobrú náladu. Má len mierne zvýšenú teplotu a mierne bolesti hlavy. Súčasne poznamenal, že si vie predstaviť aj lepšiu správu k narodeninám.

Agentúra Reuters uviedla, že po pozitívnom výsledku antigénového testu na covid je Fernández v karanténe, kde bude čakať na výsledok druhého, PCR testu. Izolovali sa aj ľudia, s ktorými bol v kontakte v uplynulých 48 hodinách.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet