Na hlavný obsah

Zvolen dvakrát dotiahol gólovú stratu na Poprad a zvíťazil v predĺžení

V sérii vedie už 2:0.

Zvolen dvakrát dotiahol gólovú stratu na Poprad a zvíťazil v predĺžení
Foto z druhého finálového zápasu Zvolena s Popradom. Foto: TASR

Hráči Zvolena zvládli aj druhý domáci zápas vo finále hokejovej extraligy a v sérii hranej na štyri víťazstvá vedú už 2:0 na zápasy. Po štvrtkovom triumfe 5:3 zverenci trénera Petra Oremusa v piatok (30. 4.) zdolali hokejistov Popradu 4:3 po predĺžení, keď o triumfe domácich rozhodol v šiestej minút predĺženia Radovan Bondra. Séria sa po dvoch dueloch pod Pustým hradom sťahuje do Popradu, kde sa tretí a štvrtý duel uskutočnia v pondelok a utorok 3. a 4. mája.

„Je skvelé, že sme zvládli aj druhý domáci duel. Triumf sa rodil ťažko, ale verili sme v naše schopnosti, zápas dotiahli do predĺženia a v ňom rozhodli. Chlapcom patri veľká vďaka, že to vybojovali. Pred ďalšími zápasmi potrebujeme trochu zlepšiť presilovky,“ povedal po zápase asistent domáceho trénera Andrej Kmeč v prenose RTVS, hosťujúci kouč Peter Mikula poznamenal: „Jednou príčin našej prehry sú zranenia kľúčových hráčov. Ďalšou príčinou boli naše chyby. Verím, že po dueloch u nás bude stav vyrovnaný 2:2 na zápasy. Musíme sa dať dokopy a bojovať.“

Popradčania, ktorý v piatok hrali bez zraneného ofenzívneho lídra Marcela Haščáka a počas duelu prišli aj o Dávida Skokana, mali veľmi dobrý vstup do duelu a už v 3. minúte sa ujali vedenia gólom Petra Bjalončíka po krížnej prihrávke Mateja Paločka. Práve asistent pri prvom presnom zásahu „kamzíkov“ zvýšil v 6. minúte z brejku na 2:0. Ešte pred prvou sirénou sa Zvolenčanom podarilo skorigovať, keď Radovan Bondra poslal za brankára Petra Hamerlíka vyrazený puk z hokejky Václava Stupku.

Hneď v úvode druhej časti domáci obranca Michal Ivan vyrovnal na 2:2 a začínalo sa odznova, misky váh na stranu Popradčanov však ešte v druhej dvadsaťminútovke naklonil Brandon Mashinter po úspešnom úniku. To už hostia hrali bez beka Petra Ulrycha, ktorý dostal trest do konca duelu za napadnutie hlavy a krku. Na začiatku putoval predčasne do sprchy aj domáci Allan McPherson za seknutie, čo pribrzdilo snahu Zvolenčanov o vyrovnanie. Napokon sa im podarilo vynútiť si predĺženie, keď v 56. minúte Patrik Marcinek tečoval pokus Oldricha Kotvana a puk skončil v popradskej bránke.

V predĺžení rozhodol o triumfe domáceho kolektívu Radovan Bondra svojim druhým presným zásahom v zápase, keď za Petra Hamerlíka poslal vlastnú gólmanom súpera vyrazenú strelu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport