Na hlavný obsah

Zvolen víťazný aj v druhom domácom zápase, v sérii vedie 2:0

Trenčín ďalší obrat nedopustil.

Zvolen víťazný aj v druhom domácom zápase, v sérii vedie 2:0
Na snímke zľava Samuel Hain (Nové Zámky), Juraj Mikúš (Zvolen) a brankár Nových Zámkov Henri Kiviaho. Foto: TASR

Hokejisti HKM Zvolen zvíťazili v sobotnom (3. 4.) druhom zápase štvrťfinále Kaufland play-off Tipos extraligy nad HC Mikron Nové Zámky 4:1 a v sérii vedú 2:0. Hráči Dukly Trenčín v zápase vysielanom na Dvojke zvíťazili nad Duklou Michalovce na jej ľade 4:2 a vyrovnali stav štvrťfinálovej série na 1:1.

Rozhodol až úplný záver

Duel sa začal tlakom Zvolena, ktorý si však nevytváral šance. Prvú vážnejšiu mali hostia v štvrtej minúte, no voľný Doggett z dvoch metrov Rahma neprekonal. Domáci výraznejšie pohrozili až v siedmej minúte Marcinekom, najmä jeho druhý pokus si pýtal gól, no bekhendom netrafil odkrytú bránku. Hostia nevyťažili vedenie ani v presilovke, Števuliak stroskotal na gólmanovi HKM. Potom sa v dobrej šanci ocitol na opačnej strane Puliš, ktorý zblízka nepokoril Kiviaha a bol faulovaný. V následnej početnej výhode nevyužil dobrú príležitosť Kelemen. V presilovke napokon gól padol v závere tretiny. Zvolenčania hrali piati proti trom a rozobrali súpera, pre Zuzina nebol problém poslať puk do odkrytej bránky hostí – 1:0.

V strednej časti najprv hokejisti spod Pustého hradu nevyužili presilovku. Dobré možnosti mali Viedenský a Bondra. Prvý menovaný aj v hre piatich proti piatim nebezpečne pohrozil z medzikružia, proti bol Kiviaho. Zblízka sa potom nepresadili Marcinek a Kolenič a v početnej výhode nesupeli ani Mikúš s McPhersonom. Prišiel tak trest. Rogoň vybojoval puk v útočnom pásme, prihral ho v 33. minúte Števuliakovi a ten z kruhu tvrdo vypálil – 1:1. Následne išiel predčasne pod sprchy za podkopnutie domáci Mikúš. Novým Zámkam sa črtala päťminútová presilovka, na jej začiatku dobre strieľali Števuliak s Doggettom, ale potom prišli dva fauly z ich strany a kratšie početné výhody nevyužil pre zmenu Zvolen.

V tretej tretine oba tímy najprv nevyužili presilovky. Šance mali na strane hostí Varga a na domácej McPherson. Bola to vyrovnaná partia, ale s pribúdajúcim časom sa viac tlačil dopredu „rytieri“ spod Pustého hradu. Viac útočili i strieľali, mali miestami drvivú prevahu v pásme a dokázali skórovať. V 55. minúte sa po vyhratom buly Viedenského presadil spoza kruhu Zuzin – 2:1. Hosťom sa potom zranil Rogoň, ale Zvolenčania hrali presilovku a využili ju zásluhou Puliša, ktorý sa presadil z dorážky po strele Zuzina. O zápase tak bolo rozhodnuté. Poistku pridal ešte štvrtým gólom do prázdnej bránky Nuutinen.

Derby Dukiel prísľubom veľkej drámy

Prvá tretina predošlého zápasu bola bohatá na góly a aj druhé stretnutie malo zaujímavý úvod. Na konci 2. minúty Hickmott tečoval Louisov pokus a Michalovce viedli – 1:0. Ich náskok však mal iba 55-sekundové trvanie, pretože po situácii v bránkovisku Michaloviec nariadili rozhodcovia trestné strieľanie, v ktorom Valach prekonal Tomeka – 1:1. Ďalší priebeh prvej časti priniesol vyrovnaný hokej, ale bez zmeny skóre.

V úvode druhej časti domáci síce nevyužili presilovku, no krátko po nej sa do šance dostal Török a vrátil domácim náskok – 2:1. Michalovčania boli v druhej časti strelecky aktívnejší, ale Trenčania napriek tomu otočili skóre. Pomohli im aj presilovky. V 31. minúte zakončil rýchlu kombináciu Okuliar – 2:2 a hostia následne potrestali aj vylúčenie Louisa. Berisha dostal puk do predbránkového priestoru a upravil na 3:2.

Michalovčania vstúpili do tretej časti s cieľom vyrovnať, no ich ambície naštrbila situácia zo 45. minúty. Krajč v úniku dvoch proti jednému zvolil strelu a regulárnosť jeho gólu potvrdil aj videorozhodca – 2:4. Domáci sa už päť minút pred koncom odhodlali k hre bez brankára, ktorou podporili svoju presilovku. Hostia mali niekoľko sľubných šancí skórovať do prázdnej bránky, no nepodarilo sa im to. V závere ešte pribudlo nervozity, no skóre sa už nezmenilo.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport