Na hlavný obsah

Ak ste v Indii, opustite ju, vyzýva ministerstvo zahraničných vecí

Zároveň odporúča do krajiny necestovať.

Ak ste v Indii, opustite ju, vyzýva ministerstvo zahraničných vecí
Indický policajt stráži mesto uzatvorené z dôvodu snahy zabrániť šíreniu koronavírusu v indickom štáte Kašmír. Foto: SITA/AP

Okamžite opustite Indiu a v žiadnom prípade do nej necestujte, odporúča slovenským občanom na svojom webe ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí. Rezort upozorňuje na „rapídne sa zhoršujúcu“ epidemickú situáciu v krajine.

V dôsledku rýchlo sa šíriacej infekcie koronavírusom je „vo viacerých mestách Indie obmedzená až nedostupná aj bežná zdravotná starostlivosť, a môže tak dôjsť k ohrozeniu zdravia a života„, zdôrazňuje rezort.

„Viaceré letecké spoločnosti obmedzujú dostupnosť letov z a do krajiny a zvyšuje sa možnosť nedostupnosti dopravy z krajiny do vlasti. Reštrikcie pre občanov SR pri letoch z Indie pri vstupe do EÚ cez svoje územie zaviedlo napríklad Nemecko. Umožnený je len tranzit pasažierov do krajín mimo Schengenu,“ približuje situáciu minsiterstvo.

Občanom SR v Indii odporúča, aby v prípade núdze volali na pohotovostnú linku slovenského veľvyslanectva v Dillí +919818799477.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko