Na hlavný obsah

Bez rúšok a bez odstupov. Liverpoolčania si po viac ako roku užili tanečnú párty

Prvá legálna párty sa uskutočnila ako test.

Bez rúšok a bez odstupov. Liverpoolčania si po viac ako roku užili tanečnú párty
Ilustračné foto - diskotéka. Foto: SITA/AP

Približne 3000 ľudí sa v piatok (30. 4.) zúčastnilo na tanečnej párty v nočnom klube v anglickom meste Liverpool. Išlo o prvú legálnu klubovú akciu bez povinných rúšok a dodržiavania odstupu po viac ako roku, keď začali v Spojenom kráľovstve platiť prísne pandemické opatrenia, informovala agentúra DPA.

Išlo o súčasť pilotného programu britskej vlády, ktorého cieľom je otestovať, či je možné počas pandémie COVID-19 zorganizovať bezpečné hromadné podujatie, kde nehrozí nákaza. Ďalšia podobná akcia sa uskutoční v sobotu (1. 5.) večer.

Všetci účastníci večierku v klube Circus sa museli preukázať negatívnym výsledkom testu na koronavírus nie starším ako 24 hodín a päť dní po podujatí sa musia otestovať znova. Šéf tamojšieho úradu verejného zdravia Matt Ashton uviedol, že osoby, ktoré budú po skončení párty pozitívne testované, budú musieť podstúpiť izoláciu. Dodal však, že neočakáva, že by sa ľudia na akcii infikovali.

Produkčný podujatia Sam Newson zdôraznil, že zábavný priemysel, ťažko zasiahnutý obmedzeniami súvisiacimi s pandémiou, tento projekt nevyhnutne potreboval. Nočné kluby boli v Spojenom kráľovstve zatvorené od začiatku pandémie v marci 2020.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet