Na hlavný obsah

Boston zdolal Washington po chybe v predĺžení. Hetrik MacKinnona zarmútil Blues

Ovečkin sa opäť zapísal do histórie.

Boston zdolal Washington po chybe v predĺžení. Hetrik MacKinnona zarmútil Blues
Hokejista Colorada Avalanche Nathan MacKinnon. Foto: TASR/AP

Hokejisti Bostonu zvíťazili v treťom súboji prvého kola play-off NHL nad Washingtonom 3:2 po predĺžení. Vďaka presnému zásahu Craiga Smitha z 86. minúty vedú nad Capitals v semifinálovej sérii Východnej konferencie 2:1 na zápasy.

Slovenský obranca Zdeno Chára odohral za Washington proti svojmu bývalému klubu 20:04 minúty, mal plusový bod a na brankára vyslal dve strely. Brankár Jaroslav Halák nebol ani na striedačke Bruins. Jeden gól v stretnutí zaznamenal kapitán Caps Alexander Ovečkin, ktorý tak v základnej časti a play-off nazbieral dokopy už 800 presných zásahov, čo sa mu podarilo ako šiestemu hráčovi histórie.

Aj tretí zápas muselo rozseknúť predĺženie. V prvom boli úspešnejší Capitals, no ďalšie dve pre seba rozhodli hráči Bruins a otočili tak vývoj dramatickej série. V noci na štvrtok im k tomu pomohlo nedorozumenie Washingtonu. Brankár Iľja Samsonov chcel nechať puk za bránkou obrancovi Justinovi Schultzovi, no ten jeho zámer úplne nepochopil, predbehol ho Smith a rýchlo zasunul puk za vracajúceho sa Samsonova.

Colorado si poradilo so St. Louis 6:3 aj vďaka štyrom kanadským bodom Nathana MacKinnona. Center prvého útoku zaznamenal hetrik, ku ktorému pridal asistenciu a jeho tím vedie v sérii Západnej konferencie 2:0 na zápasy.

Do vedenia 2:0 na zápasy sa dostala aj Carolina, ktorá v noci na štvrtok zdolala Nashville 3:0. Hrdinom zápasu bol brankár Hurricanes Alex Nedeljkovic, ktorý zneškodnil 32 striel a v druhom stretnutí play off v kariére si pripísal premiérové čisté konto. V úvodnom stretnutí vychytal triumf 5:2.

Hráči Winnipegu zvíťazili v úvodnom zápase série s Edmontnom 4:1, keď dokázali ubrániť víťaza Art Ross Trophy Connora McDavida i Leona Draisaitla. Najproduktívnejší hráči základnej časti skončili bez bodov. „Olejári“ sa síce ujali vedenia v 29. minúte zásluhou Jesseho Puljujärviho, no o tri neskôr vyrovnal Tucker Poolman a Jets pridali v treťom dejstve ešte tri zásahy. Rozhodujúci strelil v 50. minúte Dominic Toninato, keď šikovne tečoval puk za brankára. Hra najprv pokračovala, ale video potom gól potvrdilo. Kyle Connor a Blake Wheeler sa v závere trafili do prázdnej bránky. Hostí podržal aj brankár Connor Hellebuyck s 32 zákrokmi.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport