Na hlavný obsah

Prezidentka Čaputová: Dánsky následník trónu Frederik prijal pozvanie na Slovensko

Prísť by mal s podnikateľskou delegáciou.

Prezidentka Čaputová: Dánsky následník trónu Frederik prijal pozvanie na Slovensko
Prezidentka SR Zuzana Čaputová a dánsky korunný princ Frederik pózujú počas stretnutia v Paláci Frederika VIII. v Kodani. Foto: Kancelária prezidenta SR

Dánsky korunný princ Frederik prijal pozvanie na Slovensko. Prísť by mal aj s dánskou podnikateľskou delegáciou. Potvrdila to v pondelok 10. mája slovenská prezidentka Zuzana Čaputová po stretnutí s princom v Kodani.

Na stretnutí spolu hovorili aj o dôležitosti dodržiavania právneho štátu a o plánoch Slovenska a Dánska v oblasti ochrany životného prostredia a zelenej ekonomickej obnovy.

Prezidentka Čaputová sa stretla s princom Frederikom v Paláci Frederika VIII. Dánske kráľovstvo naposledy zo slovenských prezidentov navštívil pred necelými deviatimi rokmi Ivan Gašparovič.

Pozrite si viac v reportáži RTVS:

Okrem tohto stretnutia vystúpila najvyššia slovenská predstaviteľka na konferencii Copenhagen Democracy Summit, navštívi sídlo agentúry State of Green, Európsku environmentálnu agentúru a tiež dánsky Štátny sérologický ústav. V utorok (11. 5.) sa stretne s predsedníčkou dánskej vlády Mette Frederiksenovou.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko