Na hlavný obsah

Černák pridal ku gólu dve asistencie, skóroval aj Sekera

Zápas Rangers sa nezaobišiel bez hromadnej bitky.

Černák pridal ku gólu dve asistencie, skóroval aj Sekera
Slovenský obranca Erik Černák. Foto: SITA/AP

Slovenský hokejový obranca Erik Černák pomohol v noci na štvrtok (6. 5.) v zámorskej NHL gólom a dvomi asistenciami k víťazstvu Tampy Bay nad Dallasom 6:2. V repríze vlaňajšieho finále sa strelecky presadil aj jeho krajan Andrej Sekera, ktorý dal druhý gól Stars.

Washington so slovenským zadákom Zdenom Chárom zvíťazil na ľade New Yorku Rangers 4:2. Hviezdou duelu bol T.J. Oshie, ktorý sa blysol hetrikom. Zápas sa hral iba dva dni po vzájomnom súboji, v ktorom útočník Capitals Tom Wilson zranil pri bitke hviezdneho krídelníka „jazdcov“ Artemija Panarina a vyradil ho do konca sezóny. Rangers neboli spokojní, že Wilson za to nedostal vyšší dištanc a vyviazol iba s pokutou 5 000 dolárov za to, že zbil Pavla Bučneviča ležiaceho na ľade.

Rangers sľubovali „odvetu“ a odštartovali ju hromadnou bitkou, keď hneď po úvodnom buly sa pobili traja hráči na oboch stranách. Wilson sa dostal na ľad o necelých 50 sekúnd neskôr a hneď sa do neho pustil Brendan Smith, obaja takisto dostali 5 min za pästný súboj. Po úvodných 4 minútach a 14 sekundách rozdali rozhodcovia až 72 trestných minút. Wilson zápas nedohral pre zranenie v hornej časti tela. Chára v zápase inkasoval dvojminútový trest za podrazenie a neskôr dostal 10 min osobný trest za nešportové správanie.

Montreal bez slovenského útočníka Tomáša Tatara, ktorý absentuje pre zranenie dolnej časti tela, prehral v Ottawe 1:5. Canadiens tak stále nemajú postupovú istotu, v kanadskej Severnej divízii si držia štvrté miesto, pred piatym Calgary a šiestou Ottawou majú desaťbodový náskok. Flames nevyužili zaváhanie konkurenta a podľahli doma Winnipegu 0:4.

Hráči St. Louis nevyužili šancu zaistiť si miestenku do play-off, keď prehrali doma s Anaheimom 2:3 po nájazdoch. V Západnej konferencii majú na štvrtom mieste šesťbodový náskok pred piatou Arizonou, ktorá v noci podľahla Los Angeles 2:4. Coyotes stratili šancu na postup, do konca základnej časti odohrajú už iba dva zápasy, nemôžu tak „bluesmanov“ dostihnúť. Maličkú matematickú šancu však živia Kings, ktorí na šiestej pozícii zaostávajú za Blues o osem bodov a oba tímy ešte čaká päť stretnutí. V drese LA strelil dva góly Gabriel Vilardi, kapitán Anže Kopitar zaznamenal asistenciu pri góle Nathana Walkera do prázdnej bránky a dosiahol jubilejný 1 000. bod v NHL.

San Jose zdolalo Colorado 3:2, slovenský obranca Christián Jaroš chýbal v zostave Sharks, duel sledoval z tribúny ako zdravý náhradník.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport