Na hlavný obsah

Česká republika uvoľňuje opatrenia. Otvárajú sa aj interiéry reštaurácií

Tiež plavárne i wellness centrá.

Česká republika uvoľňuje opatrenia. Otvárajú sa aj  interiéry reštaurácií
Na snímke prevádzka v Prahe. Foto: TASR/AP

Česká republika od pondelka (31. 5.) uvoľnila viacero protipandemických opatrení. Otvorili sa vnútorné priestory reštaurácií, plavárne, sauny a wellness centrá. „Vraciame život do normálu,“ napísal v nedeľu na twitteri český minister zdravotníctva Adam Vojtěch.             

https://twitter.com/adamvojtechano/status/1398923330883891202

Pripomenul, že pri návšteve reštaurácií, divadiel, wellness centier, športových udalostí a ďalších podujatí bude potrebné potvrdenie o očkovaní, teste alebo prekonaní ochorenia COVID-19 v období posledných 180 dní.

V reštauráciách bude môcť byť len toľko hostí, koľko je v prevádzke miest na sedenie. Pri jednom stole môžu sedieť najviac štyri osoby, píše spravodajský server Novinky.cz. Živá hudba a tanec budú v podnikoch zakázané, hostia musia dodržiavať rozstupy a mimo konzumácie jedál a nápojov mať prekryté dýchacie cesty.

Reštaurácie sú jediný typ zariadenia, kde na vstup stačí samotest, pripomínajú Novinky.cz. V ostatných prevádzkach a službách je potrebný negatívny test z oficiálneho odberového miesta.

V bazénoch a na kúpaliskách platí limit jednej osoby na 15 metrov štvorcových. Prekrytie dýchacích ciest bude povinné na odpočinkových plochách, nie však vo vode.

Sauny a soľné jaskyne môžu fungovať na 30 percent svojej kapacity. Rovnaký limit platí i na športoviskách, kde je možné využívať i šatne.

Otvorili sa i herne a kasína a počet účastníkov na kongresoch a konferenciách sa zvýšil na 250 osôb vo vnútri i na vonkajšom priestranstve. Takisto v ČR opäť fungujú i hudobné, herné, tanečné či spoločenské kluby a diskotéky – nesmie sa však na nich tancovať.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet