Na hlavný obsah

Cigániková: Odvolanie Suju bolo správnym rozhodnutím

Štát chce motivovať ľudí k očkovaniu.

Cigániková: Odvolanie Suju bolo správnym rozhodnutím
Na snímke zľava nezaradený poslanec Richard Raši a poslankyňa Jana Bittó Cigániková (SaS). Foto: TASR/ koláž RTVS

Poslankyňa Jana Bittó Cigániková (SaS) vidí potrebu zabrať vo vakcinačnej kampani, najmä so zreteľom na starších ľudí. Povedala to v diskusnej relácii Z prvej ruky na Rádiu Slovensko.

„Človek nad 60 rokov má 300-krát väčšiu šancu, že dostane a následne umrie na covid ako mladý človek,“ zdôraznila Cigániková. Nepovažuje za šťastné, keď sú pri očkovaní uprednostňovaní mladí ľudia na úkor starších.

Nezaradený poslanec Richard Raši súhlasí, že očkovanie starších by malo byť prioritou, pretože riziko smrti či ťažkého priebehu choroby je podstatne vyššie pri tejto skupine ľudí.

Nedávne odvolanie dočasného riaditeľa Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) Róberta Suju považuje poslankyňa SaS za správne a zároveň dúfa, že nový šéf bude zvládať svoje úlohy lepšie.

Výhody pre zaočkovaných

Podľa Cigánikovej koaliční partneri debatujú aj o možnom zvýhodňovaní ľudí, ktorí sa nechajú zaočkovať. Opatrenie by malo motivovať k tomu, aby sa ľudia prihlasovali na vakcináciu. Výhody by mali spočívať v umožnení vstupu do rôznych prevádzok služieb, obchodov či reštaurácií aj v prípade, ak by došlo k ich opätovnému zatváraniu.

Raši nechce, aby sa z ľudí robili občania prvej a druhej kategórie len na základe ich vôle nechať sa zaočkovať. Tvrdí, že štát by mal ponúknuť nejaké riešenie aj pre tých, ktorí vakcináciu odmietajú.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko