Na hlavný obsah

„Ďakujem, výborný priateľ!“ Netanjahu ocenil Zemanovu podporu Izraela

Reagoval na vyvesenie izraelskej vlajky na Pražskom hrade.

„Ďakujem, výborný priateľ!“ Netanjahu ocenil Zemanovu podporu Izraela
Zľava izraelský premiér Benjamin Netanjahu a český prezident Miloš Zeman. Foto: TASR/AP/koláž RTVS

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu sa poďakoval českému prezidentovi Milošovi Zemanovi za podporu Izraela. Reagoval tak na to, že Zeman dal minulý týždeň na Pražskom hrade vyvesiť izraelskú vlajku. V stredu (19. 5.) o tom informoval portál Novinky.cz.

„Vážený pán prezident, drahý Miloš, ďakujem Vám za jednoznačnú podporu Štátu Izrael. Pod Vaším vedením Česká republika potvrdzuje svoju hrdú tradíciu podporovania Štátu Izrael a židovského národa v časoch krízy. V čase, keď sú naši občania natlačení v krytoch a čelia nevyberaným raketovým útokom od teroristických organizácií v Gaze, vyvesenie izraelskej vlajky nad Pražským hradom predstavuje prejav skutočného priateľstva medzi našimi krajinami a národmi,“ napísal Netanjahu a na záver dodal: „Ďakujem, výborný priateľ!“

Izraelská vlajka nahradila na 1. nádvorí Pražského hradu vlajku Európskej únie v piatok (14. 5.). Vo štvrtok 20. mája sa na návštevu Izraela chystá český minister zahraničných vecí Jakub Kulhánek, ktorého pozval jeho izraelský kolega Gabi (Gabriel) Aškenazi.

Netanjahu pripomenul tiež otvorenie honorárneho konzulátu ČR v Jeruzaleme tento rok v marci. Zeman by v tomto meste rád videl aj samotné české veľvyslanectvo, ktoré v súčasnosti sídli v Tel Avive, pripomenuli Novinky.cz.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet