Na hlavný obsah

Dáni vďaka hetriku Jensena zdolali favorizovaných Švédov

Postarali sa o prvé prekvapenie A-skupiny.

Dáni vďaka hetriku Jensena zdolali favorizovaných Švédov
Na snímke vľavo dánsky hráč Alexander True oslavuje gól v zápase základnej A-skupiny Dánsko - Švédsko na 84. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v lotyšskej Rige v sobotu 22. mája 2021. Foto: TASR

Hokejisti Dánska sa postarali o prvé prekvapenie v A-skupine na svetovom šampionáte v Rige. V severskom derby zdolali favorizované Švédsko 4:3. Hetrikom sa v drese Dánov blysol Nicklas Jensen, dvadsaťosemročný krídelník zaznamenal aj jednu asistenciu. V drese Švédska zaznamenal tri body útočník Carl Klingberg.

Dánsko sa v nedeľu o 19.15 h stretne so Švajčiarskom, Švédov čaká v rovnaký deň o 15.15 h reprezentácia Bieloruska.

Švédi zdanlivo ovládli zápas

Keď už v druhej minúte po strele Sörensena zazvonila žŕdka dánskej bránky, zdalo sa, že favorit bude mať zápas pevne v rukách. Dáni sa však postupne čoraz viac osmeľovali a v prvej tretine mali hneď tri dobré šance. Obaja brankári však v úvodnej dvadsaťminútovke neinkasovali.

Aj druhá tretina odštartovala šancou Švédov, neskôr ich poslal do vedenia Klingberg. V polovici zápasu však po šikovnom teči strelil Jensen svoj prvý gól v zápase. Tömmernes o päť minút neskôr vrátil Švédom vedenie, ale o necelé tri minúty dal Jensen druhý gól po skvelej práci Boedkera. O ďalších 36 sekúnd napriahol od modrej čiary Kristensen a Dáni po prvý raz viedli. V závere druhej tretiny ešte Madsen opečiatkoval bránku Švédov.

V treťom dejstve mali viac šancí Dáni, Dahm však musel vytiahnuť kľúčový zákrok pri nájazde Olofsona. V 49. minúte zavŕšil Jensen presilovkovým gólom hetrik, Švédi dokázali už len znížiť, keď sa po druhý raz v zápase presadil Carl Klingberg.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport