Na hlavný obsah

Doležal odvolal šéfku Slovenskej správy ciest. Očakával väčší výkon

Minister sa teší na nový vietor v spoločnosti.

Doležal odvolal šéfku Slovenskej správy ciest. Očakával väčší výkon
Minister dopravy Andrej Doležal a sídlo Slovenskej správy ciest. Foto: TASR/koláž RTVS

Minister dopravy Andrej Doležal (nom. Sme rodina) odvolal z funkcie doterajšiu generálnu riaditeľku Slovenskej správy ciest (SSC) Martinu Tvrdoňovú. Označil to za svoje „manažérske rozhodnutie“, vo funkcii podľa jeho slov očakával „väčší výkon a zmeny, ktoré by tam bolo potrebné urobiť“. Dodal, že ani komunikácia s verejnosťou nebola ideálna. Doležal to oznámil vo štvrtok (6. 5.) počas livestreamu na sociálnej sieti.

Vedením SSC je dočasne poverený Ivan Rybárik, ktorý pôsobil v pozícii investičného riaditeľa. Nasledovať má klasické výberové konanie. Tvrdoňová bola vo funkcii generálnej riaditeľky približne jeden rok.

Doležal pripomenul, že SSC má nulový investičný rozpočet zo štátneho rozpočtu, čo znamená, že sa v stopercentnej miere spolieha na eurofondy. „Je tam obrovský tlak na čerpanie, na verejné obstarávanie. Situácia tam nie je jednoduchá, ale máme dva a pol roka do konca programového obdobia a podľa mňa zmena prinesie aj zvýšenie výkonu v tejto oblasti, lebo čerpanie je pre nás absolútne kľúčové,“ povedal Doležal. „Teším sa na nový vietor v tejto spoločnosti,“ uzavrel.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika