Na hlavný obsah

Exšéfa protikorupčnej jednotky Krajmera súd ponechal vo väzbe

Vo veci rozhodol v pondelok 10. mája.

Exšéfa protikorupčnej jednotky Krajmera súd ponechal vo väzbe
Policajt z Národnej kriminálnej agentúry odvádza po domovej prehliadke u bývalého šéfa protikorupčnej jednotky Roberta Krajmera (vpravo). Foto: TASR

Bývalého šéfa protikorupčnej jednotky Róberta Krajmera, zadržaného vlani v novembri počas akcie Očistec, ponechal sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, vo väzbe.

„Sudca pre prípravné konanie predĺžil lehotu väzby u štyroch obvinených do 5. augusta. Nevyhovel tak v plnom rozsahu návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) predĺžiť ju do 5. januára budúceho roka. Predĺžil ju o mesiac. Lehota väzby obvineným uplynie 5. júla. Okrem jedného obvineného zamietol žiadosti ostatných o prepustenie z väzby na slobodu, respektíve jej nahradenie,“ reagoval právny zástupca Krajmera Miroslav Zobok.

Vo väzbe zostávajú aj ďalší dvaja bývalí policajní funkcionári, niekdajší šéf NAKA Peter Hraško a exšéf finančnej spravodajskej jednotky NAKA Marián Zetocha, rovnako zadržaní v rámci akcie Očistec. Bývalého zástupcu riaditeľa Národnej jednotky finančnej polície Milana Mihálika sudca ŠTS v pondelok prepustil z väzby na slobodu.

Rozhodnutie ŠTS nie je právoplatné a o sťažnostiach, či už obvinených alebo prokurátora ÚŠP, rozhodne Najvyšší súd SR.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko