Na hlavný obsah

Fortuna liga: Slovan oslavuje titul, Nitra sa lúči s elitou

Do najvyššej súťaže prvýkrát postúpil Liptovský Mikuláš.

Fortuna liga: Slovan oslavuje titul, Nitra sa lúči s elitou
Radosť hráčov z ŠK Slovan Bratislava po zisku majstrovského titulu. Foto: TASR

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zvíťazili v sobotňajšom (15. 5.) stretnutí 9. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy 2020/2021 na trávniku FC ViOn Zlaté Moravce Vráble 4:0 (2:0) a v predstihu spečatili obhajobu majstrovského titulu. V novodobej ére samostatnej SR sa už jedenástykrát stali majstrami krajiny.

„Belasí“ majú pred druhou Dunajskou Stredou, ktorá remizovala 1:1 na pôde Trenčína, sedembodový náskok. Slovanu sa podarilo získať domáci ligový titul tretíkrát za sebou. Ligová sezóna na Slovensku sa skončí počas nasledujúceho víkendu.

Vlani klub k obhajobe titulu priviedol tréner Ján Kozák ml., ktorého v tomto ročníku nahradil v septembri 2020 Slovinec Darko Milanič. Toho v úvode aktuálneho týždňa zase vystriedal Vladimír Weiss starší a hneď v prvom súboji na lavičke sa teší z titulu.

„Veľmi sa z toho teším. Po 25 rokoch sme opäť získali tri tituly po sebe. Je to obrovský úspech. Posledný krok bol najťažší, ale som rád, že sme to dotiahli do úspešného konca. V tomto súboji bol výkon o poznanie lepší ako v predchádzajúcich dueloch,“ povedal generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík mladší podľa RTVS.

Slovan o svojom sobotňajšom triumfe rozhodol už v prvom polčase dvoma gólmi 20-ročného útočníka Dávida Strelca. Po zmene strán pridal ďalšie dva presné zásahy Ezekiel Henty, ktorý v 67. minúte na ihrisku nahradil práve dvojgólového strelca Strelca. Bratislavčania boli počas väčšej časti duelu aktívnejší v porovnaní s domácim kolektívom a do klubovej vitríny pridali ďalšiu trofej.

Slovan je ešte v hre aj o obhajobu pohárovej trofeje, vo finále Slovnaft Cupu 2020/2021 v stredu 19. mája na svojom štadióne vyzve Žilinu.

S najvyššou súťažou sa lúčia futbalisti FC Nitra, ktorí prehrali v skupine o udržanie sa na ihrisku MFK Ružomberok 0:2 a vypadli.

Medzi elitou ich nahradia Futbalisti MFK Tatran Liptovský Mikuláš, ktorí zvíťazili v sobotňajšom zápase 29. kola II. ligy na ihrisku MŠK Púchov a postúpili do najvyššej súťaže.

Hráčom Mikuláša pomohlo zaváhanie druhej Banskej Bystrice, ktorá remizovala na ihrisku Komárna 1:1 a kolo pred koncom stráca na vedúci tím štyri body. Liptovský Mikuláš sa vo Fortuna lige predstaví po prvý raz v histórii.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport