Na hlavný obsah

Gašpar, Krajmer a ďalší ostávajú vo väzbe do novembra

Rozhodol o tom Najvyšší súd.

Gašpar, Krajmer a ďalší ostávajú vo väzbe do novembra
Zľava bývalý šéf Národnej protikorupčnej jednotky Robert Krajmer, bývalý riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry Peter Hraško a bývalý policajný prezident Tibor Gašpar. Foto: TASR / koláž RTVS

Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar, ako aj ďalší vysokopostavení policajní exfunkcionári – Róbert Krajmer, Peter Hraško, Marián Zetocha a Milan Mihálik, zostávajú vo väzbe do 5. novembra. V utorok (18. 5.) o tom rozhodol Najvyšší súd (NS) SR, informovala hovorkyňa súdu Alexandra Važanová.

Špecializovaný trestný súd (ŠTS) 10. mája nevyhovel žiadosti Gašpara a bývalého šéfa protikorupčnej jednotky Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Krajmera o prepustení z väzby na slobodu, v ktorej sú od vlaňajšieho novembra. Žiadosti prokurátora o predĺženie väzby obvineného ŠTS vyhovel len čiastočne, iba o mesiac do 5. augusta. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) ju navrhoval predĺžiť do januára budúceho roka. Bývalého zástupcu riaditeľa Národnej jednotky finančnej polície Mihálika sudca ŠTS prepustil z väzby na slobodu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko