Na hlavný obsah

Halák dostal od New Jersey štyri góly. Studenič si pripísal bod

Asistoval na presný zásah Boqvista.

Halák dostal od New Jersey štyri góly. Studenič si pripísal bod
Brankár Bostonu Jaroslav Halák inkasuje gól v zápase proti New Jersey. Foto: SITA/AP

Slovenský hokejista Marián Studenič zažil v noci na stredu (5. 5.) vydarený návrat do zostavy New Jersey. Dvadsaťdvaročný krídelník sa podieľal asistenciou na výhre „diablov“ 4:3 po predĺžení v súboji NHL proti Bostonu, za ktorý chytal jeho krajan Jaroslav Halák.

V siedmom vystúpení v profilige to bol pre Studeniča, ktorého pred súbojom s Bruins povolali z farmy v AHL, druhý kanadský bod. Na konte už má presný zásah do siete New Yorku Rangers spred dvoch týždňov.

Sidney Crosby zaznamenal dva góly a asistenciu a pomohol Pittsburghu k triumfu na ľade Philadelphie 7:3. Kapitán „tučniakov“ v 77 zápasoch proti Philadelphii nazbieral 115 bodov (49 gólov a 66 asistencií). „Je to derby, tieto zápasy sú intenzívnejšie a emocionálnejšie. To by malo každého vybičovať k čo najlepším výkonom,“ uviedol Crosby.

Connor McDavid zaznamenal dve asistencie a jeho Edmonton sa tešil po víťazstve 4:1 na ľade Vancouveru. McDavid má na čele súťaže produktivity 93 bodov (31 gólov a 62 asistencií) v 51 zápasoch. V tejto sezóne má veľkú šancu pokoriť 100-bodovú hranicu. „Robí pre náš tím neskutočné veci. To najmenšie, čo môžeme urobiť, je pomôcť mu, ako vieme,“ uviedol útočník Leon Draisaitl, ktorý zaznamenal dva góly a na lídra produktivity stráca na druhom mieste 18 bodov.

Darilo sa aj dvojici Andrej Svečnikov a Teuvo Teräväinen. Obaja si pripísali po tri body, ich Carolina po triumfe 6:3 nad Chicagom predĺžila bodovú sériu na 12 zápasov. Svečnikov dal dva góly a mal asistenciu, Teräväinen zaznamenal gól a dve asistencie. „Dnes to nebol z našej strany ideálny výkon. Stačila nám však veľká bojovnosť a talent, ktorý máme v tíme,“ vyhlásil tréner Caroliny Rod Brind’Amour. „Hurikány“ ťahajú svoju najdlhšiu bodovú šnúru v sezóne, dlhšiu malo len Colorado. Od 10. marca do 5. apríla bodovali v 15 zápasoch.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport