Na hlavný obsah

Hamáček podá trestné oznámenia na autorov článku o kauze Vrbětice

Žiada odškodné vo výške 10 miliónov eur.

Hamáček podá trestné oznámenia na autorov článku o kauze Vrbětice
Český minister vnútra Jan Hamáček. Foto: TASR/AP

Český minister vnútra Jan Hamáček je podľa vlastných slov vláčený bahnom a urobí všetko pre to, aby očistil svoju česť a sociálnu demokraciu. Rozhodol sa preto podať trestné oznámenie na autorov článku českého webu Seznam Zprávy, ktorý priniesol informáciu, že Hamáček chcel na pracovnej ceste v Moskve “vymeniť” milión dávok Sputnika za ututlanie kauzy Vrbětice. V stredu (5. 5.) o tom na sociálnej sieti informovala česká spravodajská televízia ČT24.

“Podám trestné oznámenie na autorov reportáže, ktorými sú pán Kroupa a pani Ciroková,” citovala ČT24 Hamáčka. Na vydavateľov plánuje podať civilnú žalobu a žiada odškodné vo výške 10 miliónov českých korún. Ospravedlniť sa mu tiež majú predsedovia strán ODS, TOP 09 a KDU-ČSL.

Šéfredaktor Seznam Zpráv a zároveň spoluator reportáže Janek Kroupa v reakcii na Hamáčkove vyhlásenie povedal, že sú pred súdom pripravení preukázať pravdivosť zistení o plánoch ministra vnútra v súvislosti s cestou do Moskvy, ktorá sa mala uskutočniť v apríli. “Sme, samozrejme, pripravení preukázať to, že informácie, ktoré sme napísali, sú informácie podložené a pravdivé,” uviedla Kroupove vyhlásenie ČT24.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet