Na hlavný obsah

Herák si pozastavil svoje členstvo v klube OĽANO, kým sa neprešetrí jeho obvinenie

Je obvinený zo zneužívania maloletej osoby.

Herák si pozastavil svoje členstvo v klube OĽANO, kým sa neprešetrí jeho obvinenie
Na snímke poslanec NR SR Ján Herák. Foto: TASR

Poslanec Národnej rady (NR) SR Ján Herák sa rozhodol pozastaviť si svoje členstvo v klube OĽANO. Dôvodom je vznesenie obvinenia voči jeho osobe. Ako uviedol v stredu (26. 5.), chce si počkať, kým jeho obvinenie riadne nevyšetria orgány činné v trestnom konaní (OČTK) a nezbavia ho obvinenia. Zdôraznil, že im je „kedykoľvek pripravený poskytnúť maximálnu súčinnosť“.

„Verím, že očistenie môjho mena a preukázanie mojej neviny zo skutku, ktorý sa mi v uznesení kladie za vinu, samozrejme, dokážem,“ uviedol.

Je preto podľa neho dôležité, aby nahliadol do spisu aj s jeho advokátkou a zistil, „na základe akých skutočností došlo k vzneseniu obvinenia tak, ako sa uvádza v uznesení“.

„Mám veľký záujem, aby sa predmetná vec uzavrela čo najskôr,“ povedal Herák, ktorý nechcel poskytnúť konkrétnejšie informácie, keďže prebieha vyšetrovanie.

Herák kandidoval do parlamentu vo veku 31 rokov s víziou meniť životy mladých ľudí žijúcich v detských domovoch. Pred vstupom do parlamentu pracoval ako vysokoškolský učiteľ a štatutár občianskeho združenia Fantázia detí. „Pripomienkuje zákony týkajúce sa sociálnej právnej ochrany detí a kurately, aktívne pôsobí v oblasti sociálnych služieb, poradenstva, ako aj samotnej prevencie,“ píše o ňom na svojej stránke hnutie OĽANO.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko