Na hlavný obsah

Izraelské sily zastrelili na západnom brehu palestínskeho mladíka

Ďalší chlapec je hospitalizovaný.

Izraelské sily zastrelili na západnom brehu palestínskeho mladíka
Na ilustračnej snímke sa palestínska rodina vracia domov pri prechádzaní okolo príslušníkov izraelských bezpečnostných síl po tom, ako sa zúčastnili protestného zhromaždenia pri príležitosti Dňa zeme v dedine Sebastia, pri Nábuluse na Západnom brehu Jordánu 30. marca 2021. Foto: TASR/AP

Izraelské bezpečnostné sily zastrelili v stredu (5. 5.) na okupovanom západnom brehu rieky Jordán šestnásťročného palestínskeho chlapca. Informovala o tom vo štvrtok (6. 5.) agentúra AFP s odvolaním sa na vyhlásenie palestínskeho ministerstva zdravotníctva.

Tínedžer podľa ministerstva „podľahol vážnym zraneniam po zásahu ostrou muníciou“, ktorú použili izraelské jednotky v oblasti neďaleko mesta Nábulus.

Zdravotná služba palestínskeho Červeného polmesiaca potvrdila, že našla chlapcovo telo. Zranenia podľa nej pri streľbe utrpel aj ďalší mladík, ktorý bol následne hospitalizovaný.

Izraelská armáda uviedla, že na jej vojakov hádzali zápalné fľaše „počas rutinnej operácie južne od Nábulusu“. „Vojaci konali s cieľom zastaviť podozrivých tým, že na nich spustili streľbu,“ dodala armáda. Zranenia podľa armády neutrpeli žiadni vojaci a incident je predmetom vyšetrovania.

Izraelská armáda podľa miestnych médií tento týždeň spustila na severe Predjordánska masívny hon na Palestínčana, ktorý v nedeľu (2. 5.) strieľal na troch Izraelčanov vrátane devätnásťročného mladíka. Ten zomrel v stredu na následky svojich zranení.

Izraelské ozbrojené a bezpečnostné zložky, ktoré západný breh rieky Jordán okupujú od roku 1967, sú často terčom útokov v prevažne Palestínčanmi osídlených oblastiach.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet