Na hlavný obsah

Jankovskú v pondelok ráno hospitalizovali v nemocnici

Na slobode je od minulého týždňa.

Jankovskú v pondelok ráno hospitalizovali v nemocnici
Na snímke bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti SR Monika Jankovská. Foto: TASR

Bývalú štátnu tajomníčku na ministerstve spravodlivosti Moniku Jankovskú v pondelok (31. 5.) ráno hospitalizovali. TASR to potvrdil jej obhajca Peter Erdös. Upozornila na to televízia TA3 s tým, že obvinená sa má nachádzať v nemocnici na bratislavských Kramároch.

„Môžem potvrdiť, že bola dnešného dňa ráno hospitalizovaná, nakoľko po posúdení všeobecným lekárom bolo vzhľadom na jej zdravotný stav hneď odporúčané a vyžadované, aby bola okamžite hospitalizovaná,“ spresnil Erdös. Dodal, že bližšie podrobnosti v akom zdravotnom stave sa momentálne jeho klientka nachádza, nemôže bez jej súhlasu poskytnúť.

Po minulotýždňovom prepustení z kolúznej väzby dostala Jankovská vo štvrtok (27. 5.) elektronický náramok, ktorý má nariadený v inej trestnej veci. „Náramok jej bol inštalovaný na základe povinností, ktoré boli uložené Najvyšším súdom (NS) SR. Aj v tejto súvislosti dodržiava tak uložené všetky primerané povinnosti a obmedzenia, ktoré jej boli nariadené NS SR,“ doplnil.

Každé dva týždne sa taktiež musí dostavovať probačnému a mediačnému úradníkovi za účelom vykonávania probačného dohľadu. „Obmedzenia sú predovšetkým zákaz vycestovať do zahraničia, zároveň zákaz kontaktu so spoluobvinenými, svedkami, znalcami v trestnej veci Búrka a Víchrica. Zároveň je povinná zdržiavať sa v mieste svojho trvalého bydliska a na adrese, ktorú uviedla,“ podotkol Erdös.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko