Na hlavný obsah

Kanada sa vytrápila aj s Kazachmi, Švédi zabodovali proti Britom

Favoriti naháňajú body, piatkové zápasy zvládli.

Kanada sa vytrápila aj s Kazachmi, Švédi zabodovali proti Britom
Kazašský hráč Nikita Michailis (vpravo) strieľa úvodný gól v zápase B-skupiny Kazachstan - Kanada. Foto: TASR/AP

Hokejisti Kanady zvíťazili v piatkovom (28. 5.) dueli B-skupiny MS v Rige nad Kazachstanom 4:2. Favorit herne nenadchol, za stavu 2:2 ho v 48. minúte vykúpil gól 19-ročného útočníka Colea Perfettiho, v závere poistil výhru do prázdnej bránky Connor Brown. Kanaďania tak po úvodných troch prehrách dosiahli druhý triumf za sebou, so šiestimi bodmi sa posunuli v tabuľke na šieste miesto a stále živia šancu na postup do štvrťfinále.

Kazaši, ktorí zostali so siedmimi bodmi na piatej priečke, nemajú veľa času na oddych, už v sobotu (29. 5.) o 11.15 SELČ ich čaká súboj s Talianmi. Kanaďania narazia na tohto istého súpera o deň neskôr o 15.15 h, svoje účinkovanie v základnej skupine potom zakončia v utorok zápasom s Fínmi (11.15).

Švédi si uchovali šancu na štvrťfinále

Hokejisti Švédska zvíťazili v piatkovom zápase A-skupiny na MS v Rige nad Veľkou Britániou 4:1. Severania si pripísali na šampionáte druhý triumf a v tabuľke poskočili so šiestimi bodmi na 4. miesto. Briti klesli po prehre na posledné 8. miesto so štyrmi bodmi.

Briti nemajú ma oddych ani 24 hodín, v sobotu o 11.15 SELČ nastúpia na ďalší zápas proti Čechom. Švédi odohrajú svoj šiesty zápas na šampionáte v nedeľu o 19.15 SELČ proti Slovensku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport