Na hlavný obsah

Kiska vyzval členov strany Za ľudí, aby zvolali snem

Remišová sa s ním stretla počas víkendu.

Kiska vyzval členov strany Za ľudí, aby zvolali snem
Na snímke zľava predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová a zakladateľ strany Andrej Kiska. Foto: TASR

Zakladateľ koaličnej strany Za ľudí Andrej Kiska vyzval jej členov, aby zvolali snem. Pre RTVS to potvrdili viacerí členovia strany. Bývalý prezident SR rovnako vyzýva stranu, aby neriešila vnútorné spory v médiách. Informovali o tom večerné Správy RTVS.

„Čo je veľmi dôležité, tak žiada, aby po zvolaní mimoriadneho snemu naozaj prebehla korektná súťaž vo vnútri strany, aby sme obmedzili mediálne výstupy. Ja verím, že keď dôjde k mimoriadnemu snemu, keď ho zvoláme, tak všetci pristojíme za to, čo žiada náš zakladateľ Andrej Kiska,“ povedala pre RTVS členka predsedníctva strany Za ľudí Vladimíra Marcinková.

„V snahe o upokojenie situácie som sa cez víkend stretla s bývalým predsedom strany Andrejom Kiskom. Zhodli sme sa, že riešenie sporov v médiách strane škodí a nemôže pokračovať.

Od začiatku sporu v strane sa ako predsedníčka strany snažím, aby sme sa pri riešení sporov dvoch krídiel strany vrátili k racionálnej diskusii všetkých členov. Nebudem však mlčať keď sa vo vnútrostraníckom boji ohýbajú pravidlá, používajú intrigy a podsúvajú zavádzajúce informácie,“ napísala v pondelok (31. 5.) na sociálnej sieti predsedníčka strany Veronika Remišová.

Najmenšia koaličná strana má dlhodobo problémy. V prieskumoch verejnej mienky sa pohybuje pod hranicou zvoliteľnosti. Viacerí členovia preto volajú po zmene lídra. O tom, či snem Za ľudí bude, by mohlo predsedníctvo rozhodnúť už v utorok (1. 6.).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko