Na hlavný obsah

Koalícia sa stále nedohodla na navýšení výdavkov rozpočtu

Výhrady majú najmä sulíkovci.

Koalícia sa stále nedohodla na navýšení výdavkov rozpočtu
Foto: Thinkstock

Ak koalícia nedospeje k dohode, strana SaS nepodporí navýšenie výdavkov štátneho rozpočtu o zhruba tri a pol miliardy eur. Liberáli sú pripravení zdržať sa hlasovania, hoci ostatné strany majú opačný názor. Predseda finančného výboru Marián Viskupič (SaS) tvrdí, že ministrovi financií Igorovi Matovičovi (OĽANO) predostreli viacero kompromisov. Ak by poľavil zo svojho pôvodného zámeru, SaS by ruky za rozpočet zdvihla.

„Určite si vieme predstaviť škrty v sumách rádovo možno 800 – 900 miliónov, to znamená, aby výsledná suma bola určite pod tri miliardy,“ uviedol Viskupič pre Rádiožurnál na Rádiu Slovensko.

Podľa predsedu poslaneckého klubu OĽANO Michala Šipoša je prístup ministra financií zodpovedný, keď naďalej požaduje schválenie pôvodnej sumy. Stále sa totiž nevie, aká bude z pohľadu pandémie tohtoročná jeseň. No dohoda v koalícii sa zatiaľ nezrodila.

„Partner SaS je stále nejakým spôsobom nespokojný alebo stále dodatočne otvára tie položky,“ dodal Šipoš na margo námietok SaS proti pripravovanému návrhu rozpočtu.

Parlament sa vráti k rokovaniu o rozpočte v stredu (26. 5.) popoludní.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika