Na hlavný obsah

Matovič: Sulík bude robiť všetko pre to, aby rozbil Hegerovu vládu

SaS označil za „koaličného akože partnera.“

Matovič: Sulík bude robiť všetko pre to, aby rozbil Hegerovu vládu
Na snímke zľava premiér Eduard Heger (OĽaNO) a minister hospodárstva Richard Sulík (SaS). Foto: TASR

Predseda SaS a Richard Sulík bude robiť všetko pre to, aby rozbil vládu Eduarda Hegera (OĽANO). V stredu 19. mája to v reakcii na tlačovku ministra hospodárstva vyhlásil líder OĽANO Igor Matovič. „Ja urobím všetko pre to, aby som mu v tom zabránil,“ povedal Matovič.

„Vyzerá to tak, že z veľmi vážnej témy si urobili príčinu na spor v koalícii,“ doplnil Matovič s tým, že SaS niekoľkokrát označil za „koaličného akože partnera“ a asociálnu stranu diletantov, ktorá sa nevie zbaviť nutkania položiť vládu. „Bol by som rád, keby sa SaS začala správať ako zodpovedný koaličný partner,“ dodal.

„Toto nie sú fazuľky, aby sme sa tu hrali so štátnym rozpočtom,“ vyhlásil Matovič s tým, že ak by sa plánované zvýšenie výdavkov štátneho rozpočtu preškrtalo, znamenalo by to, že SaS chce brať peniaze ľuďom a firmám, ktorých pandémia koronavírusu poškodila najviac. Minister financií si myslí, že keďže „položky pribúdajú,“ hlasovať sa bude zrejme o navýšení o 3,7 či 4 miliardách.

Pri otázke štátneho rozpočtu sa podľa Matoviča malo ukázať, že SaS je strana odborníkov. „Ukázalo sa, že je to skôr strana rozbíjačov vlád. Rozbili vládu Radičovej a aj tú moju,“ povedal Matovič a doplnil, že na rozdiel od Sulíka nemá pocit pomstychtivosti.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko