Na hlavný obsah

Minister Mičovský podal demisiu, prezidentke poslal oficiálny list

Termín prijatia u prezidentky zatiaľ známy nie je.

Minister Mičovský podal demisiu, prezidentke poslal oficiálny list
Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Ján Mičovský. Foto: SITA

Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Ján Mičovský (OĽANO) dodržal svoj minulotýždňový sľub a v pondelok (31. 5.) podal demisiu. „Svoje rozhodnutie oznámil oficiálnym listom prezidentke Slovenskej republiky Zuzane Čaputovej,“ uviedlo ministerstvo v správe, ktorou oznámilo Mičovského demisiu.

Oficiálne stretnutie odchádzajúceho ministra a prezidentky v Prezidentskom paláci, pri ktorom by mala prezidentka oficiálne rozhodnúť o prijatí jeho demisie, by sa malo uskutočniť v najbližších dňoch.

Vymenovanie Bartošovej vníma ako zlyhanie

Minister oznámil svoju demisiu počas tlačovej konferencie minulý utorok (25. 5.) v súvislosti s dianím na Slovenskom pozemkovom fonde (SPF) po zverejnení informácií o údajnom korupčnom správaní sa exšéfky fondu Gabriely Bartošovej.

„Je to moje vnútorné rozhodnutie,“ povedal vtedy s tým, že sa nechce spreneveriť svojim protikorupčným zásadám. K bývalej šéfke SPF uviedol, že ju navrhol a vníma to ako zlyhanie, ktoré vyústilo do jeho demisie. Bartošovú mu do funkcie odporučilo hnutie OĽANO, on sám ju vnímal ako veľmi dobrú a talentovanú odborníčku. Podrobnosti o jej korupčnom správaní sa mu neboli známe.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko