Na hlavný obsah

Molčan neprekvapil. V Belehrade podľahol domácej hviezde, Djokovičovi

Slovenský tenista prehral v dvoch setoch.

Molčan neprekvapil. V Belehrade podľahol domácej hviezde, Djokovičovi
Na snímke slovenský tenista Alex Molčan. Foto: TASR/AP

Slovenský tenista Alex Molčan prehral vo finále turnaja ATP v Belehrade. Ako kvalifikant podľahol v sobotu 29. mája jednotke podujatia domácemu Novakovi Djokovičovi 4:6, 3:6

Molčan napriek prehre dosiahol životný úspech, keď v srbskej metropole si najskôr pripísal svoje prvé víťazstvo v hlavnej súťaži na okruhu ATP Tour a nikdy predtým nehral ani štvrťfinále. Ako zdolaný finalista získal 46 290 eur pred zdanením a 150 bodov do rebríčka.

Slovák začal dobre a získal hneď úvodné podanie súpera, Djokovič ho však vzápätí rebrejkol. V piatej hre však Molčan opäť prelomil Srbov servis a viedol 3:2. Potom prehral tri hry za sebou, no dokázal zdramatizovať divoký prvý set, keď opäť získal brejk a skorigoval na 4:5. Ani on si však neudržal podanie a Djokovič napokon vyhral prvý set. V tom druhom si už obaja dali na svojich servisoch väčších pozor. Až v šiestej hre Djokovič brejkol Molčana a odskočil na rozdiel dvoch bodov, Slovák ho však hneď rebrejkol a dostal sa späť do hry. Ani on však bod nepotvrdil a Srb následne na dvakrát doviedol zápas do víťazného konca.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport