Na hlavný obsah

Najväčšia bratislavská fontána Družba sa dočká rekonštrukcie

Práce by mali byť zrealizované do jedného roka.

Najväčšia bratislavská fontána Družba sa dočká rekonštrukcie
Na snímke práce v rámci druhej fázy revitalizácie Námestia slobody v Bratislave 26. júna 2018. Foto: TASR

Fontána Družba na bratislavskom Námestí slobody sa dočká rekonštrukcie. Nefunkčná je už viac ako desať rokov, teraz Generálny investor Bratislavy (GIB) vyhlásil verejné obstarávanie s tým, že rekonštrukcia by mala byť ukončená do jedného roka. „Predmetom zákazky je uskutočnenie stavebných a montážnych prác na objekte fontány Družba,“ uvádza GIB vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.

Celá obnova fontány aj s jej strojovňou ako aj revitalizácia spevnenej plochy v okolí fontány do vzdialenosti cca 12,7 metra od hrany fontány by mala GIB stáť 1,75 milióna eur.

Výhľad na Bratislavu – Námestie Slobody, fontána Družba a Úrad vlády SR, z Národnej banky Slovenska 26. septembra 2015. Foto: TASR
Foto: TASR

Spustenie verejného obstarávania bolo oznámené v stredu (5. 5.) a termín na podávanie ponúk je 8. júna. Následnú rekonštrukciu plánuje generálny investor ukončiť v horizonte dvanástich mesiacov, projekt nebude financovať z eurofondov.

„Celá stavba je jedným stavebným objektom, ktorého dokumentácia je rozčlenená na architektonicko-stavebné riešenie, statiku, zdravotechniku, osvetlenie a elektroinštalácie, vzduchotechniku, rekonštrukciu nerezovej sochy, návrh sanačných úprav a výkaz demontovaných prvkov,“ uvádza obstarávateľ.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny