Na hlavný obsah

Nemci zdolali Nórov 5:1, v pondelok sa postavia Kanade

Na konte majú už 14 strelených gólov.

Nemci zdolali Nórov 5:1, v pondelok sa postavia Kanade
Na snímke hráči Nemecka a Nórska sa bijú v zápase v zápase základnej B-skupiny Nórsko - Nemecko (1:5) na 84. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v lotyšskej Rige v sobotu 22. mája 2021. Foto: TASR/AP

Nemeckí hokejisti uspeli v sobotu (22. 5.) aj vo svojom druhom zápase na MS v lotyšskej Rige. Nórov zdolali 5:1 a na konte majú už 14 strelených gólov.

Nemci si po dvoch natesno odohratých dueloch oddýchnu iba do pondelňajšieho večera a 19.15 SELČ ich čaká Kanada. Nóri hrajú o 24 hodín, teda v poludňajšom termíne (11.15) s Talianmi.

Pohotový teč Nemcov

Nóri od úvodného buly vyrukovali na Nemcov aktívnym napádaním a priamočiarymi útokmi a v 2. minúte nechýbalo strele Mathisa Olimba veľa. Nemci sprvoti pôsobili po piatkovom popoludňajšom zápase „tvrdo“, ale postupne sa vymanili zo súperovej prevahy a hru úplne vyrovnali. V závere prvej časti sa im vyplatila aktivita a Plachtov pohotový teč ich dostal do vedenia.

Z kabín vyšli s odhodlaním pokračova v načatom a v priebehu šiestich minút zvýšili po krásnych kombináciách na 3:0. Stačili im na to štyri strely, naopak Nóri sa strácali v agresívnych a skvele operujúcich herných štruktúrach súpera.

Prvý puk v druhej časti poslali na bránku až v 7. minúte a ďalšie strely dlho neprichádzali. Nóri sa dostali do tempa zo začiatku zápasu až tohto dejstva a zníženie stavu na 1:4 im dalo určitú šancu. O tú však prišli pomerne skoro inkasovaním piateho gólu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport