Na hlavný obsah

Nemecká polícia zasahovala proti prevádzačom migrantov. Zatýkalo sa aj v Bratislave

Do akcie nasadili 700 policajtov.

Nemecká polícia zasahovala proti prevádzačom migrantov. Zatýkalo sa aj v Bratislave
Na snímke policajti počas razie zameranej na boj proti organizovanému prevádzačstvu migrantov v Berlíne. Foto: TASR/AP

Nemecká spolková polícia v pondelok (31. 5.) vykonala razie zamerané na boj proti organizovanému prevádzačstvu migrantov v niekoľkých mestách v krajine, informuje agentúra DPA.

Zásahy sa začali ráno o 6.00, pričom policajti prehľadali 33 objektov v Berlíne, Hamburgu, spolkových krajinách Severné Porýnie-Westfálsko, Sasko-Anhaltsko a Sasko, ako aj v slovenskom hlavnom meste Bratislava, spresnila polícia v Berlíne.

Do akcie nasadili 700 policajtov, pričom operácia bola zameraná práve na Berlín. Jedného z hlavných podozrivých, vietnamského občana, zadržali práve v nemeckej metropole. K druhému zatknutiu došlo v Bratislave.

Podľa polície išlo v prípade zadržaných o ženy a čelia podozreniam z profesionálneho prevádzačstva ľudí z Vietnamu do Nemecka cez byty na Slovensku. Za odmenu si pýtali od 13 000 do 21 000 eur, píše DPA.

Dotknuté osoby boli potom nútené odpracovať si vzniknuté dlhy v nechtových štúdiách či masážnych salónoch v bytoch označených ako nevestince, spresnili policajné zdroje.

Operácia bola vykonaná na podnet berlínskej prokuratúry a prokuratúry v Lipsku v rámci vyšetrovania Európskeho policajného úradu (Europol).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko